Nieuws

Maandag 25/03 gaat Social Schools online!

Maandag 25/03 gaat Social Schools online!

22 maart 2019 - 

Op de achtergrond is er hard gewerkt om SocialSchools in te richten. Er zijn er een aantal handleidingen en video's beschikbaar om u zo goed als mogelijk te informeren over de ingebruikname van dit nieuwe platform.

 

Als u snel een beeld wilt krijgen van SocialSchools kunt u het filmpje bekijken dat op Youtube te vinden is: https://youtu.be/48aMNsEi1x4. Vanaf maandag kunt u nog wel inloggen in DigiDuif, u kunt echter geen berichten meer verzenden. Ook de absenties worden vanaf dat moment niet meer doorgegeven via DigiDuif. Dit moet vanaf maandag met SocialSchools. Het is aan te bevelen de app te downloaden en alvast te installeren op de telefoon. Op maandag 25/03 kunt u eenmalig de ziekmeldingen ook doorgeven door een mail te sturen naar info@dekyckert.nl

 

Op de website https://www.socialschools.nl/30-voor-ouders  kunt u alle benodigde informatie terugvinden die voor u van belang is. Voor veelgestelde vragen gaat u naar de website https://socialschools.zendesk.com/hc/nl/categories/360000066371-3-0-Ouders.  

Nieuwsbrief 7 (maart 2019)

Nieuwsbrief 7 (maart 2019)

08 maart 2019 - 

Vandaag is Nieuwsbrief 7 gepubliceerd en verzonden naar onze ouders/ verzorgers. In nieuwsbrief 7 aandacht voor de verandering van onze schoolapp (DigiDuif) naar Social Schools, een bericht namens onze werkgroep Verkeer en een aantal afspraken die wij graag nog eens onder de aandacht willen brengen. Onze nieuwsbrief lezen? Klik dan op deze link.

Gratis Peutervoorstelling op 7 maart

Gratis Peutervoorstelling op 7 maart

04 maart 2019 - 

Op donderdag 7 maart 2019 om 9.30 uur en 11.00 uur wordt op onze school de theatervoorstelling ‘Agent en Boef’ gespeeld. Samen met de kleuters van onze school kunnen peuters in de leeftijd van tweeënhalf tot vier jaar gratis de voorstelling bijwonen. Ze kunnen dan ook gelijk een kijkje nemen op onze school. Kent u een peuter? Nodig hem of haar dan gerust uit voor deze gratis voorstelling!

 

 
Lees meer ›

Letterfeest op OBS De Kyckert

Letterfeest op OBS De Kyckert

28 januari 2019 - 

Vrijdag 25 januari was het dan echt zo ver! De leerlingen in groep 3 hebben in de afgelopen periode alle letters geleerd en dit moest natuurlijk gevierd worden tijdens een voor de leerlingen en ouders georganiseerd "Letterfeest". Tijdens het feest hebben de leerlingen genoten van heerlijke letterkoekjes, gebakken door een aantal ouders. Met de leerlingen is deze dag een letterbingo gespeeld en samen met de groepen 7 en 8 hebben de leerlingen een speurtocht in de school gehad, waarin de opgedane letterkennis direct gebruikt moest worden.


Ter afsluiting van deze mooie dag waren de vaders en moeders van onze leerlingen uitgenodigd om aanwezig te zijn in de speelzaal. De leerlingen hebben hier een lied gezongen met alle geleerde woordjes en meester Michael kwam twee enveloppen overhandigen met hierin alle diploma’s voor de leerlingen. Onder luid applaus mochten de leerlingen het door de juffen uitgereikte diploma op het podium in ontvangst nemen. We kijken terug op een heel mooie middag!

Kennismaken met De Kyckert

Kennismaken met De Kyckert

25 januari 2019 - 

Als u op zoek bent naar een school voor uw kind(eren) is het krijgen van goede informatie erg belangrijk. De school hecht grote waarde aan een open, eerlijk en goed contact met haar ouders/verzorgers en vindt het van groot belang om wederzijdse verwachtingen die samenhangen met onze openbare identiteit, ons sociaal-emotioneel klimaat en onze onderwijskundige en pedagogische visie uit te kunnen spreken. Wij nodigen u dan ook van harte uit om contact op te nemen om vrijblijvend kennis te maken met OBS De Kyckert.

 
Lees meer ›

Nieuwsbrief januari is gepubliceerd

Nieuwsbrief januari is gepubliceerd

15 januari 2019 - 

Via DigiDuif hebben de ouder(s)/verzorger(s) Nieuwsbrief 5 reeds mogen ontvangen. Inmiddels is nieuwsbrief 5 ook gepubliceerd op onze website. Benieuwd naar onze nieuwsbrief? Klikt u dan op onze hoofdpagina bovenaan op het kopje actueel en aansluitend aan de rechterkant op nieuwsbrief. De nieuwsbrieven die dit jaar verstuurd zijn kunt u hier op het gemak nog eens teruglezen. 

De Kyckert krijgt bewegingsvriendelijk plein

De Kyckert krijgt bewegingsvriendelijk plein

21 november 2018 - 

Inmiddels staan bijna alle seinen op groen. Onze subsidieaanvraag voor een zogeheten bewegingsvriendelijk schoolplein is namelijk definitief goedgekeurd! In het voorjaar van 2019 zal het grote plein voor de KyckMar dan aangepakt gaan worden. 

 

 
Lees meer ›

Draagt u ook uw steentje bij?

Draagt u ook uw steentje bij?

08 november 2018 - 

Het team van OBS de Kyckert vindt het belangrijk om veel activiteiten te organiseren voor de hele school. Dit doen we samen met onze actieve ouderraad. Wij kunnen hierbij uw ouderbijdrage, maar ook uw hulp goed gebruiken! Denk aan het versieren van de hal in de komende decembermaand. Maar ook aan EHBO’ers bij de schoolreis en andere uitjes, koffie&thee-schenkers bij voorstellingen en het assistenten bij het zomerfeest. En bij het oud-papier ophalen en luizen pluizen zijn extra handen altijd welkom. Heeft u een vrije ochtend, middag, avond of dag en wilt u een steentje bijdragen? Meld u aan als hulpouder!

Obs De Kyckert in Wateringen heeft leukste juf!

Obs De Kyckert in Wateringen heeft leukste juf!

04 oktober 2018 - 

Openbare basisschool De Kyckert in Wateringen heeft de Leukste Juf van Nederland. Elk jaar wordt aan de vooravond van de Dag van de Leraar de landelijke verkiezing "Een 10 voor de juf en meester" georganiseerd.

 

Op donderdag 4 oktober werd juf Sandra in de bloemetjes gezet! Op deze dag werd duidelijk dat zij officieel is verkozen tot "Leukste Juf van Nederland 2018". Leerlingen, ouders en zelfs onze burgemeester Agnes van Ardenne van de gemeente Westland hebben haar donderdagochtend verrast en gehuldigd. Natuurlijk zijn wij verschrikkelijk trots op onze juf Sandra! Met haar uitverkiezing heeft zij voor de school ook 1000 euro gewonnen die besteed mogen worden aan vaste planten om ons schoolplein verder op te fleuren. Voor iedereeen, maar bovenal voor juf Sandra een dag om nooit te vergeten!

Nu ook via iDeal betalen op De Kyckert!

Nu ook via iDeal betalen op De Kyckert!

13 september 2018 - 

Een aantal vrijdagen in het schooljaar kunt u pinnen op onze school om de vrijwillige ouderbijdrage of de bijdrage voor de schoolreis te betalen.

 

We mogen als school een extra betalingsmogelijkheid toevoegen voor u als ouder(s)/verzorger(s). U kunt vanaf deze week namelijk ook met iDeal betalen. Een veilige manier om snel te betalen, op het moment dat u niet in de gelegenheid bent te pinnen. We hopen hiermee een extra slag geslagen te hebben in het betaalgemak...

 

Betalen via iDeal? klikt u dan op https://www.dekyckert.nl/ouders/betalen-ouderbijdrage-en-schoolreis 

Schoolvakanties 2018-2019

Schoolvakanties 2018-2019

01 september 2018 - 

Door op de links www.dekyckert.nl/onze-school/vakantiedagen en www.dekyckert.nl/onze-school/margedagen te klikken kunt u de data waarop de leerlingen dit schooljaar vrij zijn op het gemakje doornemen. Noteert u de data alvast goed in de agenda?