Groep 8A

Welkom op de pagina van groep 8!

 

Op deze pagina proberen we regelmatig berichtjes geplaatst over wat we allemaal in en buiten de klas ondernemen.

Dit schooljaar is meester André op maandag, dinsdag en woensdag in de groep te vinden. 
Juf Laura is er donderdag en vrijdag. 

 

Laten we er met elkaar een mooi schooljaar van maken!

BERICHTEN

19 mrt 2020 - Hoe ga ik aan de slag??
Preview foto
Er zijn een hoop vragen en dat snap ik heel goed. Ik zal proberen in dit bericht een aantal vragen te beantwoorden.

 

Hoe begin ik mijn 'schooldag'?

Start de programma's op :

  1. SocialSchools (voor de dagstart en om vragen te stellen)
  2. Snappet        (om ontvangen lessen te maken)

 

Tip: Werk op Snappet tussen 8.30 uur en 14.30 uur. Als je dan vragen hebt kan ik deze beantwoorden via SocialSchools. 

 

Je kunt ook op youtube "geflipt" volgen. Dit hebben we met de kinderboekenweek ook gedaan. Meester Christiaan en juf Marije plaatsen dagelijks om 8.00 uur een filmpje. Tijdens dit filmpje zetten ze je aan het werk, maken ze grapjes tussendoor en geven ze ook kleine opdrachtjes. Dit is natuurlijk niet verplicht om te volgen, maar is wel erg grappig!

 

Eigen SocialSchools (Portfolio)

Vanaf nu gaan wij vooral via SocialSchools (Portfolio) met elkaar praten. Als het goed is kun je nu inloggen op je eigen SocialSchools. (Lukt dit nog niet, vraag dit even aan je ouders)

 

Ik ga jullie ook regelmatig een extra opdrachtje sturen, waarvan je dan een leuke foto of filmpje kunt maken als “bewijs” dat je de opdracht hebt gedaan.  

Daarna begint de  schooldag (thuis, natuurlijk). En kun je via SocialSchools alle vragen aan mij stellen.

 

Vragen via SocialSchools

Ik zal jullie vragen beantwoorden op de volgende momenten:

maandag, dinsdag en vrijdag  van 8.30 uur tot 14.30 uur
woensdag 8.30 uur tot 12.15 uur.

Op donderdag ben ik vrij. Ik zal op donderdag wel af en toe naar jullie vragen kijken, maar het kan zijn dat ik niet altijd even snel reageer.

 

Snappet

Ik zie dat het bij bijna iedereen is gelukt om in te loggen bij Snappet.

Het is de bedoeling dat je per vak 1 les maakt op een dag en daarna kun je aan de werkpakketen werken. Andere websites (zoals Squla, redactiesommen of leesplaneet, mag natuurlijk ook)

 

Je kunt je dag dan bijvoorbeeld zo invullen:

Taal 1 les 

Spelling 1 les

pauze

Begrijpend lezen 1 les

Automatiseren 1 les 

pauze

Burgerschap 1 les 

Woordenschat 1 les

 

Pauze momenten

De pauze is ook erg belangrijk, je kunt hier verschillende dingen doen. Zo kun je bijvoorbeeld de opdrachten doen die ik kan geven op SocialSchools of beweeg challenges van meester Kevin van de website. (die staan op de pagina ‘thuis leren’.)

 

Graag zie ik alle vragen en leuke filmpjes via SocialSchools tegemoet. Succes allemaal!

 

Groetjes,
Meester André


17 mrt 2020 - Even een update! :-)
Preview foto Hallo kanjers

 

Wat was het fijn om een aantal van jullie vanmorgen nog even gezien te hebben. Het is een rare tijd… We moeten er op deze manier maar het beste van maken!

 

We zien dat er veel kinderen enthousiast aan de slag zijn gegaan met Snappet, super leuk om te zien! Al het werk wat je zal vinden als je inlogt, is wat je deze week kan maken. Volgende week gaan we weer nieuwe lessen toevoegen.

 

Inloggen Snappet:

https://dashboard.snappet.org/Account/LogOn?returnUrl=/#

 

Inmiddels hebben jullie ouders ook een mail gekregen voor leesplaneet. Met de inloggegeven uit deze mail kan je inloggen en gebruik maken van de website.

 

Inloggen leesplaneet:

https://www.leesplaneet.nl/start/groepen

 

Ook voor Squla heb ik accounts aangemaakt voor jullie. Ik heb aan jullie ouders een document gestuurd met daarin de inloggegevens. Je kan tijdens schooltijd dus ook lekker aan het werk met Squla. Na 15:00 uur werkt het niet meer...

 

Inloggen Squla:

https://leukleren.squla.nl/

 

Groetjes meester André


16 mrt 2020 - Hallo toppers!!
Preview foto Hallo jongens en meiden,

 

Vanaf vandaag is de school dicht, wat ik als meester natuurlijk heel erg jammer vind. Gelukkig is er online ook heleboel te vinden. Jullie ouders hebben een bericht ontvangen waarin alle informatie staat, zodat jullie lekker aan de slag kunnen.

 

De komende tijd zullen er vast nog meer berichten volgen. Dat kan zijn naar jullie ouders, maar misschien ook wel naar jullie. Houd dan ook deze website in de gaten, misschien verschijnen hier nog wel meer berichten.

 

Ik hoop jullie weer snel te zien. Tot die tijd houden we via de digitale weg contact!

 

Groetjes meester André!


20 dec 2019 - Kerstvakantie!
Preview foto Het is kerstvakantie!


Weer een periode voorbij. Een periode waarin weer veel gebeurd is. Na de herfstvakantie zijn we natuurlijk verder gegaan met alle vakken. We hebben bijvoorbeeld het eerste blok van Blink afgerond met mooie presentaties en zijn gestart met het tweede blok.


In de afgelopen maanden hebben we ook een heleboel ‘speciale’ momenten beleefd. Alle kinderen hebben een voorlopig advies gekregen, we hebben Sinterklaas gevierd en gisteren hebben we genoten van het kerstdiner. Ook zijn we nog naar de bibliotheek geweest voor een les over programmeren en zijn we afgelopen week richting de Wollebrand gefietst om daar een handje te helpen met het maken van houtwallen voor de dieren.


Nu gaan we lekker genieten van twee weken vakantie. 6 januari hoop ik iedereen weer fris en fruitig op school te zien (dan beginnen we ook met de presentatie van de boekendoos!! De kinderen weten zelf wanneer ze aan de beurt zijn!). Voor nu een hele fijne vakantie, fijne feestdagen en een goede start van 2020!


16 okt 2019 - De eerste weken.....
Preview foto Het is inmiddels (bijna) herfstvakantie, de eerste zeven weken van het schooljaar zitten er alweer op. Wat zijn de weken toch voorbij gevlogen en wat is er toch al veel gebeurd en gedaan. Natuurlijk zijn we in deze weken vooral bezig geweest elkaar goed te leren kennen en weer één groep te worden. Dit hebben we gedaan door onder andere (sociale) spelletjes en opdrachten uit te voeren in de klas. Ook het kamp was een mooie activiteit waarbij de omgang met elkaar en het sociale gebeuren in de groep centraal heeft gestaan.

 

Daarnaast hebben we ook nog een aantal andere activiteiten (buiten de school) gehad. Denk aan:

  • Monumentendag
  • Dag van de Westlandse techniek
  • Meester Rino
  • Les van Danscreatie
  • Mad Science les

 

Kortom een hoop leuke en leerzame activiteiten. Daarnaast zijn we natuurlijk ook al druk bezig geweest met taal, rekenen, spelling en alle andere vakken. Dit jaar zijn we gestart met Blink. Met Blink zijn we bezig met de afronding van het thema wereldsterren. Na de vakantie zullen we dit thema afronden en starten met het tweede thema.

 

Voor nu (alvast) een fijne vakantie. Rust allemaal lekker uit en tot 29 oktober!