Groep 8A

 

 

 

 

BERICHTEN

13 dec 2018 - Plant in de klas
Preview foto

Vandaag heeft juf Sandra een plantenwand aangeboden gekregen. Rabobank Westland is al eerder bij het project "een plant in de klas" betrokken geweest. Op diverse Westlandse scholen zijn verschillende soorten/uitvoeringen uitgeprobeerd. Welk effect heeft een plantenwand/hebben planten op de luchtkwaliteit in de klas? Welk effect heeft het op onze beleving? En hoe vinden kinderen het om in de klas voor planten te zorgen? Zomaar wat vragen die in dit project naar voren kwamen.

Omdat onze juf eerder dit schooljaar verkozen is tot de leukste juf van Nederland, heeft de Rabobank de juf in het zonnetje gezet en haar deze plantenwand aangeboden. 


11 dec 2018 - Gastles Igor Nikolic
Preview foto Vandaag kwam de vader van Pieter een gastles geven bij ons in de klas. 

 

De hele middag hebben wij het gehad over duurzaamheid. De middag begon met de vraag: “Wat is duurzaamheid?”. Voorzichtig gingen er een aantal vingers omhoog. “Dat je duur leeft?”, “Dat je alleen maar dure dingen koopt? ”, “dat je zuinig bent?”. Duurzaamheid heeft inderdaad met zuinig zijn te maken. Zuinig zijn op de aarde en op de mensen om ons heen zodat er over een aantal jaren nog steeds een aarde is waar mensen en dieren op kunnen leven.  

 

De kinderen hebben ervaren wat er gebeurd als iedereen blijft vissen in de oceaan zonder rekening te houden met het aantal vissen en de snelheid waarop zij voortplanten. Uit onderzoek blijkt dat, als er geen verandering plaatsvindt, er in 2048 geen vis meer in de oceaan zwemt. Doormiddel van een spel hebben de kinderen dit op kleine schaal nagebootst en waren ze erg ontevreden als bleek dat hun team geen vis meer kon vangen omdat de ‘oceaan’ leeg was.  

 

Ook hebben we in het kader van duurzaamheid over samenwerken gehad. In je eentje de wereld veranderen is een utopie, maar als we leren samenwerken is er een stuk meer mogelijk.  

 

Igor, ontzettend bedankt voor uw interessante les!


10 dec 2018 - Workshop Mindmap
Preview foto Vandaag heeft meester Robert van OnderwijsAdvies ons een workshop mindmappen gegeven. We weten nu wat een mindmap is, welke 5 regels er rondom mindmappen zijn en uiteraard hebben we ook allemaal een mindmap gemaakt. Ook hebben we geleerd wanneer het handig is om een mindmap te maken, bijv. bij het voorbereiden van een spreekbeurt, boekbespreking, toets of om je leerhuiswerk beter te leren onthouden.

Het was een leuke en leerzame les!
Meester Robert (en meester Nico) van OA: super bedankt en wie weet tot ziens!!


05 dec 2018 - Sinterklaas
Preview foto Vandaag hebben wij de Sint weer mogen ontvangen op De Kyckert. Het was één groot feest vol met gezelligheid en plezier. In groep 8 vieren we, zoals u weet, het sinterklaasfeest met surprises en wat zaten er dit jaar toch weer prachtige exemplaren bij. Ik kan met een gerust hart zeggen dat iedereen zijn of haar uiterste best heeft gedaan iets moois te maken voor zijn of haar klasgenoot. Het is soms al moeilijk om als meester een dag lang het woord “Fortnite” niet te horen maar ook vandaag was weer duidelijk hoe groot de trend om het spel is. Er kwamen wel drie lama’s en een lichtgevende hamer voorbij! Groep 8, jullie hebben laten zien dat jullie prachtig kunnen knutselen! 

04 dec 2018 - Escaperoom
Preview foto Ook dit jaar wilde de Sint het groep 8 niet al te makkelijk maken. Vorig jaar moest de laatste groep ook eerst een code kraken.

 

Vol spanning kwam de klas het lokaal binnen, de deur ging op slot en het spel kon beginnen.

 

Overal waren aanwijzingen en hints verstopt, als ze alles optijd zouden vinden werd de tijd gestopt.

 

Maar zo makkelijk was het nog niet, merkte groep 8.  “Meneer Van Dale Wacht Op Antwoord” had de klas in haar macht.

 

Na ruim driekwartier zoeken in alle gaten en hoeken, had groep 8 de code gekraakt. Gelukkig was de Sint hun cadeautje niet kwijtgeraakt.

 

Hij had het verstopt in meester Michael zijn kantoor, de kinderen hadden hem door. 

 

Jessey was de eerste met het briljante idee, en bracht alle cadeautjes mee. Een basketbal en een spel voor in de klas, heel groep 8 was in zijn sas.  

 

 

Tot volgend jaar! 


30 nov 2018 - Programmeren
In groep 8 zijn wij dit jaar al veel bezig met programmeren. We begonnen met cursussen op Code.org en zijn nu bezig met het maken van onze eigen computerspelletjes in Scratch. Iedere vrijdagmiddag zit groep 8 te ploeteren met de codes om hun spel werkend te krijgen en alle bugs eruit te halen. Sommige kinderen zijn zelfs al bezig met het schrijven van een programma zonder hulp!  

 

Omdat het zo ontzettend goed gaat in groep 8 hebben juf Marlies en ik vandaag geregeld dat ook groep 5a kon programmeren. Groep 8 heeft de leerlingen van groep 5a onder hun vleugel genomen en geholpen de cursussen van Code.org te doorlopen. Het was fantastisch om te zien hoe rustig en bijna volwassen groep 8 dit heeft aangepakt. 


18 okt 2018 - Uitstapje Westlandtheater De Naald
Preview foto Omdat onze Juf Sandra de leukste juf van Nederland is zijn wij vandaag met de kwibus naar het Westlandtheater De Naald gegaan in Naaldwijk. Samen met groep 7/8 hebben we de film 'Super juffie' gekeken. De kinderen vonden het fantastisch! 

 


04 okt 2018 - Juf Sandra, de leukste juf van Nederland!
Preview foto

Juf Sandra Helleman is de leukste Juf geworden van

Nederland. Hoe is dit gebeurd? De kinderen uit Groep 8 en de ouders hebben zoveel mogelijk hun best gedaan om de juf te laten winnen. Dit deden zij door te stemmen op Facebook en door flyers uit te delen in de wijk. En dat heeft gewerkt!

 

Jaelynn 

 


02 okt 2018 - Van Gogh
Preview foto Toen onze geschiedenisles over Van Gogh ging, besloten wij met de klas onze kunst- en cultuurlessen hier ook op aan te sluiten. Na het bekijken van de film 'Loving Vincent' waarin het leven van Vincent van Gogh detailleerd wordt weergegeven, hebben de leerlingen de tijd gekregen een eigen schilderij in de stijl van Van Gogh te maken. De resultaten mogen er zeker zijn!