Groep 7/8

Welkom op de pagina van groep 7/8!

Hier wordt u op de hoogte gehouden van alle avonturen die we in groep 7/8 beleven!

 

Groetjes juf Sandra en juf Laura

 

 

BERICHTEN

06 feb 2019 - Voorleeswedstrijd
Preview foto Vandaag deed Mara mee met de Nationale Voorleeswedstrijd. Ze was de beste van onze school en mocht door naar de volgende ronde om De Kyckert te vertegenwoordigen. Ze heeft erg goed voorgelezen maar ondanks haar pas gemaakte gelukspoppetje heeft ze de volgende ronde (net) niet gehaald. "Volgend jaar beter was haar commentaar". Mara zelf vond het vooral erg leuk om te doen! wij zijn heel trots op haar!

25 jan 2019 - Experiment met het ei
Preview foto Wie kan ervoor zorgen dat het ei heel blijft als van een grote hoogte naar beneden valt? Deze techniekles ging heel goed. Er was een groepje waarbij het gelukt is! Cool! Er werden slimme oplossingen bedacht en technieken toegepast.

25 jan 2019 - Letterfeest
Preview foto Groep 7/8 heeft groep 3 geholpen tijdens het letterfeest van groep 3. Groep 7/8 begeleidde de kinderen van groep 3 tijdens een speurtocht in de school. Dit deden ze erg goed. Een trotse juf!

24 jan 2019 - Experiment vloeistoffen
Preview foto Vandaag mochten we experimenteren met vloeistoffen. Welke is het zwaarst en welke blijven er bovenop drijven? Dit vonden we erg leuk om te doen. 

22 jan 2019 - Sneeuwpret
Preview foto Sneeuwpret op het schoolplein! De juffen gooiden het meest raak! ;-)

22 jan 2019 - Helpen in groep 4
Preview foto Op verzoek van de leerkracht van groep 4 hebben we de kinderen laten zien hoe de tablets precies werken. Nu kunnen de kinderen van groep 4 zelf inloggen en weten ze hoe je rekenen en spelling kunt oefenen op de tablets. Groep 7/8 kon het prima uitleggen.

17 jan 2019 - Workshop cultuur
Preview foto Vandaag hebben we een gastles over films gehad. De verschillende soorten films zijn aan bod gekomen en de verschillende special effects. Ook de beroepen die erbij komen kijken zijn besproken. Natuurlijk hebben we ook filmfragmenten gezien. We zijn goed voorbereid voor het Internationaal Film Festival Rotterdam waar we 31 januari naartoe gaan!

10 jan 2019 - Gehandicaptenplatform
Preview foto Vandaag hebben we visite gehad van het gehandicaptenplatform. We hebben zelf kunnen ervaren hoe het is als je een handicap hebt. We hebben allerlei oefeningen gedaan en we konden vragen stellen aan de mensen die een handicap hebben. We hebben veel geleerd, vooral om er geen oordeel over te hebben, want leven met een handicap is best lastig.

08 jan 2019 - Gelukkig nieuwjaar!
Preview foto Vandaag weer de eerste schooldag. We hebben geproost met een oliebol op een gelukkig nieuwjaar en we hebben goede voornemens gemaakt. Groep 7/8 heeft er zin in!

13 dec 2018 - Plant in de klas!
Preview foto Vandaag heeft juf Sandra (en daarmee dus de klas) een plantenwand aangeboden gekregen. Rabobank Westland is al eerder bij het project "een plant in de klas" betrokken geweest. Op diverse Westlandse scholen zijn verschillende soorten/uitvoeringen uitgeprobeerd. Welk effect heeft een plantenwand/hebben planten op de luchtkwaliteit in de klas? Welk effect heeft het op onze beleving? En hoe vinden kinderen het om in de klas voor planten te zorgen? Zomaar wat vragen die in dit project naar voren kwamen.

Omdat onze juf eerder dit schooljaar verkozen is tot de leukste juf van Nederland, heeft de Rabobank de juf in het zonnetje gezet en haar deze plantenwand aangeboden. 


10 dec 2018 - Mindmappen
Preview foto Vandaag hebben we een mindmap les gekregen van meester Nico. We hebben geleerd wat de 5 regels zijn en hebben een mindmap gemaakt. We vonden het heel leuk om dit te doen en we gaan dit gebruiken om gegevens beter te onthouden.

05 dec 2018 - Surprises
Preview foto 5 december.....Sint op bezoek....surprises.......gezelligheid....mooie persoonlijke gedichten......leuke en mooie surprises....een cadeau voor de klas......blije kinderen......

Dit is wel zo'n beetje de samenvatting van onze Sinterklaasochtend op 5 december.

We hebben genoten!!


28 nov 2018 - MediaMasters
Preview foto Afgelopen week hebben we meegedaan met de MediaMasters. We hebben een hoop geleerd op het gebied van Mediawijsheid. We zijn ons een stuk bewuster hoe we ons op het internet moeten gedragen en wat wel of niet handig is om te doen. Niet het hoogst aantal punten, wel een stuk slimmer geworden!

28 nov 2018 - Rommelpiet
Preview foto De Rommelpiet is langs geweest! De schoenen van de kinderen waren verstopt bij de kleuters! Na enig speurwerk werden ze dan gelukkig toch nog gevonden, en er zat ook nog iets lekkers in! Bedankt Piet!

18 okt 2018 - Uitstapje naar Westlandtheater de Naald
Preview foto

Vandaag gingen met de kwibus naar de Naald, er was heel veel harde muziek in de bus. We gingen daar een film kijken genaamd: Superjuffie!! We deden dat omdat onze juf de leukste was van Nederland! We werden uitgenodigd door de Naald uit Naaldwjjk. De film was heel leuk!!! Juf Sandra kwam ook op het beeldscherm. Ze wist er zelf niks van. Allebei de groepen waren heel enthousiast.

 

Geschreven door een groepje enthousiaste leerlingen!

 


16 okt 2018 - Verkeersvaardigheden
Preview foto Vandaag hebben we verkeersoefeningen gedaan op het schoolplein. Vooral het voorsorteren was fijn om weer geoefend te hebben. Iedereen deed heel goed zijn best en het weer werkte ook prima mee. 

09 okt 2018 - Onze juf is de leukste!!
Preview foto

Donderdag 4 oktober is Juf Sandra uitgeroepen tot leukste juf van Nederland. Juf Sandra is in het AD,  de Telegraaf, bij Koffietijd, op de radio en op de WOS geweest. We waren allemaal heel enthousiast. Zij had het niet verwacht. Juf Sandra is juf in groep 7/8  en 8a .Dus ze is een kanjer. Ze geeft hele leuke lessen. Ze is ook heel lief en aardig en ze zorgt dat iedereen zich veilig voelt. Het maakt haar niet uit hoe slim iemand is!

 

Geschreven door: Lasse, Jelle, Romaissa, Malik, Jan.

 

 


02 okt 2018 - NIO-toets
Preview foto Vandaag hebben de leerlingen van groep 8 de NIO-toets gemaakt. Dit is een onderdeel voor het advies. We hebben heel erg ons best gedaan en zijn benieuwd naar de uitslag. Zodra die binnen is zullen we hem delen. 

21 sep 2018 - Werkweek en schoolreis
Deze week stond in het teken van uitstapjes!!
Zo is groep 8 op werkweek geweest. In Hoek van Holland hebben we het 4 dagen enorm naar ons zin gehad. We hebben veel gefietst, spellen gespeeld, gelachen, lekker gegeten, plezier gemaakt. Kortom een week om met veel plezier op terug te kijken!

Ook groep 7 is deze week op stap geweest. Op vrijdag zijn we met de bus naar Duinrell geweest! De weersvoorspelling was niet best, maar het viel uiteindelijk reuze mee! De achtbanen en attracties waren een succes. 

 

Fotoalbum:

  • kamp.png
  • duinrell(1).png

07 sep 2018 - Open Monumentendag
Preview foto Vandaag stond in het teken van de "Open Monumentendag". 

We rijden er soms dagelijks langs, maar een kijkje in de molen nemen, dat had nog niet iedereen gedaan.

Vandaag mocht het!! We hebben de molen van binnen bekeken, we hebben verhalen gehoord en uitleg gekregen over de molen. En we mochten natuurlijk ook naar boven!
Best hoog! Maar wel met een mooi uitzicht!


06 sep 2018 - Workshop Slagwerk
Preview foto Vandaag stond de eerste workshop van dit schooljaar op de planning!
Namelijk een workshop "slagwerk". We mochten al vrij snel lekker aan de slag. Er waren diverse slaginstrumenten die we mochten bespelen.

Na samen een ritme geoefend en afgesproken te hebben, klonk het best goed!


03 sep 2018 - Start van het schooljaar
Een nieuw schooljaar, een nieuwe juf of meester, een ander lokaal....dat is best spannend! Voor de zomervakantie hebben we al even aan elkaar kunnen wennen!
De afgelopen weken hebben we veel kennismakings- en groepsvormende activiteiten gedaan. Daar zijn we nog steeds mee bezig! Dat is fijn, zo leren we elkaar goed kennen. Dit schooljaar hebben we een nieuwe leerling in de klas en voor de klas zijn de juffen nieuw. Een goed plan dus om elkaar goed te leren kennen en te werken aan een fijn en veilig sociaal klimaat.