Groep 7/8

Welkom op de pagina van groep 7/8!

Hier wordt u op de hoogte gehouden van alle avonturen die we in groep 7/8 beleven!

 

Groetjes juf Sandra en juf Laura

 

 

BERICHTEN

13 dec 2018 - Plant in de klas!
Preview foto Vandaag heeft juf Sandra (en daarmee dus de klas) een plantenwand aangeboden gekregen. Rabobank Westland is al eerder bij het project "een plant in de klas" betrokken geweest. Op diverse Westlandse scholen zijn verschillende soorten/uitvoeringen uitgeprobeerd. Welk effect heeft een plantenwand/hebben planten op de luchtkwaliteit in de klas? Welk effect heeft het op onze beleving? En hoe vinden kinderen het om in de klas voor planten te zorgen? Zomaar wat vragen die in dit project naar voren kwamen.

Omdat onze juf eerder dit schooljaar verkozen is tot de leukste juf van Nederland, heeft de Rabobank de juf in het zonnetje gezet en haar deze plantenwand aangeboden. 


10 dec 2018 - Mindmappen
Preview foto Vandaag hebben we een mindmap les gekregen van meester Nico. We hebben geleerd wat de 5 regels zijn en hebben een mindmap gemaakt. We vonden het heel leuk om dit te doen en we gaan dit gebruiken om gegevens beter te onthouden.

05 dec 2018 - Surprises
Preview foto 5 december.....Sint op bezoek....surprises.......gezelligheid....mooie persoonlijke gedichten......leuke en mooie surprises....een cadeau voor de klas......blije kinderen......

Dit is wel zo'n beetje de samenvatting van onze Sinterklaasochtend op 5 december.

We hebben genoten!!


28 nov 2018 - MediaMasters
Preview foto Afgelopen week hebben we meegedaan met de MediaMasters. We hebben een hoop geleerd op het gebied van Mediawijsheid. We zijn ons een stuk bewuster hoe we ons op het internet moeten gedragen en wat wel of niet handig is om te doen. Niet het hoogst aantal punten, wel een stuk slimmer geworden!

28 nov 2018 - Rommelpiet
Preview foto De Rommelpiet is langs geweest! De schoenen van de kinderen waren verstopt bij de kleuters! Na enig speurwerk werden ze dan gelukkig toch nog gevonden, en er zat ook nog iets lekkers in! Bedankt Piet!

18 okt 2018 - Uitstapje naar Westlandtheater de Naald
Preview foto

Vandaag gingen met de kwibus naar de Naald, er was heel veel harde muziek in de bus. We gingen daar een film kijken genaamd: Superjuffie!! We deden dat omdat onze juf de leukste was van Nederland! We werden uitgenodigd door de Naald uit Naaldwjjk. De film was heel leuk!!! Juf Sandra kwam ook op het beeldscherm. Ze wist er zelf niks van. Allebei de groepen waren heel enthousiast.

 

Geschreven door een groepje enthousiaste leerlingen!

 


16 okt 2018 - Verkeersvaardigheden
Preview foto Vandaag hebben we verkeersoefeningen gedaan op het schoolplein. Vooral het voorsorteren was fijn om weer geoefend te hebben. Iedereen deed heel goed zijn best en het weer werkte ook prima mee. 

09 okt 2018 - Onze juf is de leukste!!
Preview foto

Donderdag 4 oktober is Juf Sandra uitgeroepen tot leukste juf van Nederland. Juf Sandra is in het AD,  de Telegraaf, bij Koffietijd, op de radio en op de WOS geweest. We waren allemaal heel enthousiast. Zij had het niet verwacht. Juf Sandra is juf in groep 7/8  en 8a .Dus ze is een kanjer. Ze geeft hele leuke lessen. Ze is ook heel lief en aardig en ze zorgt dat iedereen zich veilig voelt. Het maakt haar niet uit hoe slim iemand is!

 

Geschreven door: Lasse, Jelle, Romaissa, Malik, Jan.

 

 


02 okt 2018 - NIO-toets
Preview foto Vandaag hebben de leerlingen van groep 8 de NIO-toets gemaakt. Dit is een onderdeel voor het advies. We hebben heel erg ons best gedaan en zijn benieuwd naar de uitslag. Zodra die binnen is zullen we hem delen. 

21 sep 2018 - Werkweek en schoolreis
Deze week stond in het teken van uitstapjes!!
Zo is groep 8 op werkweek geweest. In Hoek van Holland hebben we het 4 dagen enorm naar ons zin gehad. We hebben veel gefietst, spellen gespeeld, gelachen, lekker gegeten, plezier gemaakt. Kortom een week om met veel plezier op terug te kijken!

Ook groep 7 is deze week op stap geweest. Op vrijdag zijn we met de bus naar Duinrell geweest! De weersvoorspelling was niet best, maar het viel uiteindelijk reuze mee! De achtbanen en attracties waren een succes. 

 


07 sep 2018 - Open Monumentendag
Preview foto Vandaag stond in het teken van de "Open Monumentendag". 

We rijden er soms dagelijks langs, maar een kijkje in de molen nemen, dat had nog niet iedereen gedaan.

Vandaag mocht het!! We hebben de molen van binnen bekeken, we hebben verhalen gehoord en uitleg gekregen over de molen. En we mochten natuurlijk ook naar boven!
Best hoog! Maar wel met een mooi uitzicht!


06 sep 2018 - Workshop Slagwerk
Preview foto Vandaag stond de eerste workshop van dit schooljaar op de planning!
Namelijk een workshop "slagwerk". We mochten al vrij snel lekker aan de slag. Er waren diverse slaginstrumenten die we mochten bespelen.

Na samen een ritme geoefend en afgesproken te hebben, klonk het best goed!


03 sep 2018 - Start van het schooljaar
Een nieuw schooljaar, een nieuwe juf of meester, een ander lokaal....dat is best spannend! Voor de zomervakantie hebben we al even aan elkaar kunnen wennen!
De afgelopen weken hebben we veel kennismakings- en groepsvormende activiteiten gedaan. Daar zijn we nog steeds mee bezig! Dat is fijn, zo leren we elkaar goed kennen. Dit schooljaar hebben we een nieuwe leerling in de klas en voor de klas zijn de juffen nieuw. Een goed plan dus om elkaar goed te leren kennen en te werken aan een fijn en veilig sociaal klimaat.