Groep 7/8

Welkom op de pagina van groep 7/8!

Hier wordt u op de hoogte gehouden van alle avonturen die we in groep 7/8 beleven!

 

Groetjes juf Sandra en juf Laura

 

 

BERICHTEN

17 apr 2019 - IEP eindtoets
Preview foto Vandaag heeft groep 8 de IEP eindtoets gemaakt. Een tikkeltje zenuwachtig maar goed voorbereid zijn we begonnen en er is hard gewerkt. Eind mei krijgen we de uitslag.

12 apr 2019 - Koninsspelen
Preview foto Met de Koningsspelen hebben we na een ontbijtje lekker gesport. Gelukkig scheen het zonnetje de hele dag! Op KMD hebben we veel spellen gedaan. Vooral het sporten bij de sportschool viel erg in de smaak bij groep 7/8. We sloten de dag af met een ijsje. Brenda bedankt voor je hulp!

10 apr 2019 - Verkeersexamen groep 7
Preview foto Groep 7 heeft het heel goed gedaan met het verkeersexamen want iedereen is geslaagd en heeft een diploma gekregen!!!! Nicoline, Kuba en mijn vader heel erg bedankt voor het helpen bij praktijkexamen! Goed gedaan groep 7, de juf is trots!!

09 apr 2019 - Boerderij
Preview foto En dan zijn we ook nog eens naar een boerderij geweest! Ik ben een groot voorstander van dingen in het echt zien, waardoor je er nog meer van leert. Dus voor deze natuur les, met dank aan de hulpouders Priscilla, Nicoline en Caroline in de auto’s op naar de boerderij!  We hebben een hoop geleerd over koeien, we mochten een koe melken, we hebben ze goed geobserveerd, we hebben met verrekijkers weidevogels gespot, kalveren te eten gegeven en de melktank van binnen gezien en natuurlijk geknuffeld met de lammetjes. Ondertussen kwamen er ook wat “dokter Corrie” momentjes voorbij (seksuele voorlichting) en maakten we in groepjes alle vragen. Het was weer een geslaagde ochtend!

05 apr 2019 - Anne Frankhuis
Preview foto Met groep 8 hebben we een indrukwekkend bezoek gebracht aan het Anne Frankhuis in Amsterdam. De treinreis alleen al was voor sommigen een nieuwe ervaring. In Amsterdam zelf hebben we ook een hoop gezien om uiteindelijk bij het Anne Frankhuis aan te komen. De workshops met escapekoffers hebben ze in teams heel serieus gemaakt en de rondleiding die we samen deden maakte ook veel indruk! Alle rijders erg bedankt en mijn vader vond het weer leuk om mee te gaan om te helpen!

03 apr 2019 - Dag van de Westlandse Tuinbouw
Preview foto Voor de dag van de Westlandse tuinbouw zijn we op de fiets gestapt en hebben we twee bedrijven bezocht waar we mochten kijken en zelfs een beetje helpen. Een aantal kinderen vonden dit wel erg leuk en weten alvast welke baantje ze over een paar willen hebben! Janet, Bob en Danielle, bedankt voor het meefietsen!

01 apr 2019 - Techniekbus
Preview foto Na alle grappen van 1 april (Wat hebben we gelachen met elkaar! Van het maken van een gym cito tot een lege klas, waar zijn ze???) zijn we die dag in de techniekbus geweest. Allemaal technische snufjes die we konden uitproberen, van een VR bril, tot een 3D printer en zelf ontdekken dat er heel veel dagelijkse dingen zoals warm water allemaal techniek is.


29 mrt 2019 - Open Podium
Preview foto Samen met groep 3 hebben we met het Open Podium een spectaculaire show laten zien met De Kyckert got talent! Ieder kind besliste zelf wat hij of zij wilde laten zien. De samenwerking met groep 3 was echt heel leuk en de kinderen waren zelf (naast de juf) ook erg trots! Leuk als u erbij was om er ook van te genieten!

25 mrt 2019 - Week van het geld
Preview foto De moeder van Rixt kwam bij ons in de week van het geld een geld quiz met de klas doen. In deze quiz kwamen allemaal weetjes en handigheidjes over sparen en betalen voorbij. In teams maakten we de vragen en de winnaars werden met een gum van geld beloond! Iedereen kreeg een spaarpotje. Goed gedaan! En bedankt Jolanda!

11 mrt 2019 - Breakdance
Preview foto Vandaag in het kader van de culturele week hebben we ons best gedaan bij de danssschool. We kregen les in Breakdansen en dat was soms nog best uitdagend, maar wel heel leuk!

22 feb 2019 - Levend ganzenbord
Preview foto Vandaag hebben we de natuurles in de zaal gedaan. Levend ganzenbord, bewegend leren, lekker bezig!

14 feb 2019 - Bezoek Rijksmuseum
Preview foto Vandaag is groep 7 naar het Rijksmuseum geweest. We hebben er in de klas al veel over geleerd en dat maakte het extra leuk, want er was veel herkenning en we wisten ook veel vragen te beantwoorden! Toen we bij De Nachtwacht kwamen was het toch echt wel heel bijzonder en we waren best wel onder de indruk ervan!

08 feb 2019 - Bezoek Madurodam en Tweede Kamer
Preview foto Met groep 8 hebben we het democratie spel gespeeld en veel geleerd over hoe het politieke systeem in Nederland werkt. Het ging heel goed en we hebben hard gewerkt. Daarna volgde een speurtocht in Madurodam. Met de tram gingen we op weg naar De Tweede Kamer. Helaas mochten we er niet in… Op het nieuws stond iets vermeld over een verwarde man… De teleurstelling was groot, wel hebben we nog naar Mark Rutte in het torentje gezwaaid. Gelukkig konden we 2 weken later voor de herkansing!

06 feb 2019 - Voorleeswedstrijd
Preview foto Vandaag deed Mara mee met de Nationale Voorleeswedstrijd. Ze was de beste van onze school en mocht door naar de volgende ronde om De Kyckert te vertegenwoordigen. Ze heeft erg goed voorgelezen maar ondanks haar pas gemaakte gelukspoppetje heeft ze de volgende ronde (net) niet gehaald. "Volgend jaar beter was haar commentaar". Mara zelf vond het vooral erg leuk om te doen! wij zijn heel trots op haar!

25 jan 2019 - Experiment met het ei
Preview foto Wie kan ervoor zorgen dat het ei heel blijft als van een grote hoogte naar beneden valt? Deze techniekles ging heel goed. Er was een groepje waarbij het gelukt is! Cool! Er werden slimme oplossingen bedacht en technieken toegepast.

25 jan 2019 - Letterfeest
Preview foto Groep 7/8 heeft groep 3 geholpen tijdens het letterfeest van groep 3. Groep 7/8 begeleidde de kinderen van groep 3 tijdens een speurtocht in de school. Dit deden ze erg goed. Een trotse juf!

24 jan 2019 - Experiment vloeistoffen
Preview foto Vandaag mochten we experimenteren met vloeistoffen. Welke is het zwaarst en welke blijven er bovenop drijven? Dit vonden we erg leuk om te doen. 

22 jan 2019 - Sneeuwpret
Preview foto Sneeuwpret op het schoolplein! De juffen gooiden het meest raak! ;-)

22 jan 2019 - Helpen in groep 4
Preview foto Op verzoek van de leerkracht van groep 4 hebben we de kinderen laten zien hoe de tablets precies werken. Nu kunnen de kinderen van groep 4 zelf inloggen en weten ze hoe je rekenen en spelling kunt oefenen op de tablets. Groep 7/8 kon het prima uitleggen.

17 jan 2019 - Workshop cultuur
Preview foto Vandaag hebben we een gastles over films gehad. De verschillende soorten films zijn aan bod gekomen en de verschillende special effects. Ook de beroepen die erbij komen kijken zijn besproken. Natuurlijk hebben we ook filmfragmenten gezien. We zijn goed voorbereid voor het Internationaal Film Festival Rotterdam waar we 31 januari naartoe gaan!

10 jan 2019 - Gehandicaptenplatform
Preview foto Vandaag hebben we visite gehad van het gehandicaptenplatform. We hebben zelf kunnen ervaren hoe het is als je een handicap hebt. We hebben allerlei oefeningen gedaan en we konden vragen stellen aan de mensen die een handicap hebben. We hebben veel geleerd, vooral om er geen oordeel over te hebben, want leven met een handicap is best lastig.

08 jan 2019 - Gelukkig nieuwjaar!
Preview foto Vandaag weer de eerste schooldag. We hebben geproost met een oliebol op een gelukkig nieuwjaar en we hebben goede voornemens gemaakt. Groep 7/8 heeft er zin in!

13 dec 2018 - Plant in de klas!
Preview foto Vandaag heeft juf Sandra (en daarmee dus de klas) een plantenwand aangeboden gekregen. Rabobank Westland is al eerder bij het project "een plant in de klas" betrokken geweest. Op diverse Westlandse scholen zijn verschillende soorten/uitvoeringen uitgeprobeerd. Welk effect heeft een plantenwand/hebben planten op de luchtkwaliteit in de klas? Welk effect heeft het op onze beleving? En hoe vinden kinderen het om in de klas voor planten te zorgen? Zomaar wat vragen die in dit project naar voren kwamen.

Omdat onze juf eerder dit schooljaar verkozen is tot de leukste juf van Nederland, heeft de Rabobank de juf in het zonnetje gezet en haar deze plantenwand aangeboden. 


10 dec 2018 - Mindmappen
Preview foto Vandaag hebben we een mindmap les gekregen van meester Nico. We hebben geleerd wat de 5 regels zijn en hebben een mindmap gemaakt. We vonden het heel leuk om dit te doen en we gaan dit gebruiken om gegevens beter te onthouden.

05 dec 2018 - Surprises
Preview foto 5 december.....Sint op bezoek....surprises.......gezelligheid....mooie persoonlijke gedichten......leuke en mooie surprises....een cadeau voor de klas......blije kinderen......

Dit is wel zo'n beetje de samenvatting van onze Sinterklaasochtend op 5 december.

We hebben genoten!!


28 nov 2018 - MediaMasters
Preview foto Afgelopen week hebben we meegedaan met de MediaMasters. We hebben een hoop geleerd op het gebied van Mediawijsheid. We zijn ons een stuk bewuster hoe we ons op het internet moeten gedragen en wat wel of niet handig is om te doen. Niet het hoogst aantal punten, wel een stuk slimmer geworden!

28 nov 2018 - Rommelpiet
Preview foto De Rommelpiet is langs geweest! De schoenen van de kinderen waren verstopt bij de kleuters! Na enig speurwerk werden ze dan gelukkig toch nog gevonden, en er zat ook nog iets lekkers in! Bedankt Piet!

18 okt 2018 - Uitstapje naar Westlandtheater de Naald
Preview foto

Vandaag gingen met de kwibus naar de Naald, er was heel veel harde muziek in de bus. We gingen daar een film kijken genaamd: Superjuffie!! We deden dat omdat onze juf de leukste was van Nederland! We werden uitgenodigd door de Naald uit Naaldwjjk. De film was heel leuk!!! Juf Sandra kwam ook op het beeldscherm. Ze wist er zelf niks van. Allebei de groepen waren heel enthousiast.

 

Geschreven door een groepje enthousiaste leerlingen!

 


16 okt 2018 - Verkeersvaardigheden
Preview foto Vandaag hebben we verkeersoefeningen gedaan op het schoolplein. Vooral het voorsorteren was fijn om weer geoefend te hebben. Iedereen deed heel goed zijn best en het weer werkte ook prima mee. 

09 okt 2018 - Onze juf is de leukste!!
Preview foto

Donderdag 4 oktober is Juf Sandra uitgeroepen tot leukste juf van Nederland. Juf Sandra is in het AD,  de Telegraaf, bij Koffietijd, op de radio en op de WOS geweest. We waren allemaal heel enthousiast. Zij had het niet verwacht. Juf Sandra is juf in groep 7/8  en 8a .Dus ze is een kanjer. Ze geeft hele leuke lessen. Ze is ook heel lief en aardig en ze zorgt dat iedereen zich veilig voelt. Het maakt haar niet uit hoe slim iemand is!

 

Geschreven door: Lasse, Jelle, Romaissa, Malik, Jan.

 

 


02 okt 2018 - NIO-toets
Preview foto Vandaag hebben de leerlingen van groep 8 de NIO-toets gemaakt. Dit is een onderdeel voor het advies. We hebben heel erg ons best gedaan en zijn benieuwd naar de uitslag. Zodra die binnen is zullen we hem delen. 

21 sep 2018 - Werkweek en schoolreis
Deze week stond in het teken van uitstapjes!!
Zo is groep 8 op werkweek geweest. In Hoek van Holland hebben we het 4 dagen enorm naar ons zin gehad. We hebben veel gefietst, spellen gespeeld, gelachen, lekker gegeten, plezier gemaakt. Kortom een week om met veel plezier op terug te kijken!

Ook groep 7 is deze week op stap geweest. Op vrijdag zijn we met de bus naar Duinrell geweest! De weersvoorspelling was niet best, maar het viel uiteindelijk reuze mee! De achtbanen en attracties waren een succes. 

 

Fotoalbum:

  • kamp.png
  • duinrell(1).png

07 sep 2018 - Open Monumentendag
Preview foto Vandaag stond in het teken van de "Open Monumentendag". 

We rijden er soms dagelijks langs, maar een kijkje in de molen nemen, dat had nog niet iedereen gedaan.

Vandaag mocht het!! We hebben de molen van binnen bekeken, we hebben verhalen gehoord en uitleg gekregen over de molen. En we mochten natuurlijk ook naar boven!
Best hoog! Maar wel met een mooi uitzicht!


06 sep 2018 - Workshop Slagwerk
Preview foto Vandaag stond de eerste workshop van dit schooljaar op de planning!
Namelijk een workshop "slagwerk". We mochten al vrij snel lekker aan de slag. Er waren diverse slaginstrumenten die we mochten bespelen.

Na samen een ritme geoefend en afgesproken te hebben, klonk het best goed!


03 sep 2018 - Start van het schooljaar
Een nieuw schooljaar, een nieuwe juf of meester, een ander lokaal....dat is best spannend! Voor de zomervakantie hebben we al even aan elkaar kunnen wennen!
De afgelopen weken hebben we veel kennismakings- en groepsvormende activiteiten gedaan. Daar zijn we nog steeds mee bezig! Dat is fijn, zo leren we elkaar goed kennen. Dit schooljaar hebben we een nieuwe leerling in de klas en voor de klas zijn de juffen nieuw. Een goed plan dus om elkaar goed te leren kennen en te werken aan een fijn en veilig sociaal klimaat.