Groep 6A

Welkom op de groepspagina van groep 6A. Via deze groepspagina zullen we geregeld leuke nieuwtjes en ontwikkelingen gaan delen. 

BERICHTEN

21 dec 2018 - Thuis oefenen met leerstof groep 6
Preview foto

Zo nu en dan is het fijn en goed voor de leerlingen om te blijven oefenen met de opgedane kennis. Vooral het blijven lezen is erg belangrijk. Hierbij is het fijn als de leerlingen naast stil lezen, af en toe een bladzijde mogen voorlezen aan vader of moeder. Veel kinderen vinden stripboeken erg leuk en ook het lezen van strips helpt bij het onderhouden van het leesniveau. 


Bij het rekenen ervaren de leerlingen steeds meer dat het goed kennen van de tafels belangrijk is. 


Onderstaand een aantal websites, die het bezoeken waard zijn om te oefenen met rekenen,
begrijpend lezen en spelling:


www.spellingoefeningen.nl 
www.redactiesommen.nl 
www.begrijpend-lezenoefenen.nl/begrijpend-lezen-groep-6 


21 dec 2018 - Tutorlezen met groep 3
Preview foto

In de decembermaand hebben we met elkaar hard gewerkt in de groep. We hebben veel geleerd en geoefend en zijn begonnen met een aantal nieuwe dingen in de groep. Zo zijn we in de maand december gestart met het tutorlezen in groep 3a. Tijdens het tutorlezen helpen we groep 3 bij het lezen en geven we de leerlingen tips en tops. Hoe we dit precies moeten doen hebben we eerst uitgelegd gekregen van juf Esther. Na een aantal keren tutorlezen mogen we zeggen dat de kinderen allemaal een heel groot compliment verdienen... wat doen ze dit goed!

 

 


16 nov 2018 - Lootjes trekken
Preview foto

Vandaag hebben we in de groep lootjes getrokken voor de surprises. We hebben met elkaar afgesproken dat we gaan proberen geheim te houden wie wij getrokken hebben. Het is voor iedereen natuurlijk het leukste als we dit met elkaar geheim kunnen houden...

 

Het knutselen en maken van een originele surprise kan dus gaan beginnen... natuurlijk denken we ook allemaal nog even aan een mooi gedicht.... We zijn erg benieuwd naar alle creaties! 

 


15 nov 2018 - Superhelden in groep 6!
Preview foto

De eerste periode in het schooljaar is meester Rino op bezoek geweest in groep 6. In de lessen die meester Rino geeft leren we hoe we op een goede manier met elkaar om kunnen gaan, hoe we op elkaar kunnen reageren en hoe we de sfeer voor iedereen goed en gezellig houden. We hebben dus geleerd hoe we als Superhelden aan de slag kunnen.

 

Enkele voorbeelden hiervan zijn: voor jezelf opkomen, een andere rustige plek zoeken, het melden bij de leerkracht, negeren, het probleem oplossen met een grapje en ga zo maar door. Om ons goed te herinneren aan de afspraken hebben we in de klas een poster van de superhelden hangen.