Groep 3B

Welkom op de pagina van groep 3B!

 

Wij zijn een super gezellige groep van 25 leerlingen. Wij leren dit schooljaar lezen met de methode Veilig leren lezen de Kim versie, rekenen met wereld in getallen en schrijven met pennenstreken. Wij leren niet alleen door te werken aan onze tafels, maar ook door spelen in hoeken en groepen, samen spelletjes te spelen en door bewegend leren in de klas en buiten. 

 

 

 

Naast leren beleven wij met elkaar nog een heleboel andere leuke dingen. Op deze pagina kunt u hierover lezen en foto's bekijken. Veel kijk -en leesplezier!

BERICHTEN

16 dec 2018 - december feestmaand
Wat is december toch een fantastische maand! De kinderen hebben in de hoeken en groepen als pietjes en Sinterklaas 'gewerkt'op de gang in de inpakkamer, wat toen de Sint weer vertrokken was, het postkantoor voor de kerstkaarten werd. 

We hebben zelf kruidnootjes gebakken, veel geknutseld en natuurlijk kwam de Sint met zijn pieten op 5 december in de klas en hebben alle kinderen in de schatkamer een mooi cadeautje uit mogen kiezen.

We hebben met de kinderen een kerstlipdub opgenomen om de ouders fijne feestdagen te wensen. Na een leuke kerstcreamiddag en kerstukjes maken, nog twee nachtjes slapen en dan is het kerstdiner!


14 dec 2018 - Tutor lezen
Preview foto Vandaag hebben de kinderen gelezen met hun tutor (leesmaatje) uit groep 5. De kinderen uit groep 5 hielpen de kinderen heel erg goed met lezen. En wat deden de kinderen uit groep 3 goed hun best! Vanaf nu gaan we dit elke dinsdag -en vrijdagmiddag doen. De kinderen uit groep 5 lezen 15 minuten met de kinderen en helpen hun daarna in te loggen op de chroombooks. Op de chroombooks werken de kinderen uit groep 3 daarna zelfstandig op de leerlingsoftware van Veilig leren lezen en wereld in getallen.

22 nov 2018 - Herfstwandeling Prinsenbos
Preview foto We hebben in het Prinsenbos een leuke en leerzame herfstwandeling gemaakt. Na de wandeling natuurlijk ook nog even gespeeld in de speeltuin.

29 okt 2018 - wij werken super hard!
Preview foto We hebben de afgelopen weken heel hard gewerkt en veel geleerd. We kunnen al heel goed in een schrift schrijven aan onze nieuwe tafels en stoelen. We leren ook heel veel door samenwerken, taal/leesspelletjes en bewegend leren binnen en buiten. Op donderdag -en vrijdagmiddag werken wij in hoeken en groepen. Knutselmoeders helpen ons dan met een knutselwerkje, we spelen op de gang in de bouwhoek, op het krijtbord en aan de zandtafel. In de klas spelen we met de speelleesset, bouwen we met lego en knex op een kleedje en werken we op de tablet.

18 okt 2018 - bibliotheek
Preview foto Tijdens de kinderboekenweek hebben er veel ouders bij ons voorgelezen en ook de kinderen uit groep 4 hebben aan ons voorgelezen, erg leuk!

Als afsluiting van de kinderboekenweek zijn we naar de bibliotheek geweest. Daar hebben we samen met ons maatje een eigen leesboek uitgekozen. We hebben er ook nog samen in boeken gelezen en sommige kinderen hebben er nog lekker gespeeld en gekleurd. 


17 okt 2018 - fietsles
Preview foto Vandaag hebben we een fietsles gehad op het grote plein en werd onze fiets gecontroleerd om te kijken of deze wel veilig is.

01 okt 2018 - judo
Preview foto De eerste weken van het schooljaar (de gouden weken) besteden we extra veel aandacht aan een positieve groepsvorming. Ieder kind moet zich veilig voelen in de klas, alleen dan kan een kind zich optimaal ontwikkelen. Met veel groepsspelletjes,  de PAD methode(lessen sociaal emotionele vorming)en orka lessen besteden we hier veel aandacht aan. De eerste 4 weken van dit schooljaar hebben de kinderen ook judo lessen gehad, hierbij staan vertrouwen in jezelf en de ander en hoe vertrouwen kan groeien centraal. 

Op 1 oktober hebben de kinderen hun judo diploma gehaald!


25 sep 2018 - schoolreisje Duinrell
Preview foto Wat hebben we een super leuke dag gehad in Duinrell! De play kwekshow en kwakus kwebbelshow, het reuzenrad, de speeltuin, de kikkerachtbaan, de splash de drakon fly en tot slot hebben we Rick de kikker een high five gegeven en zijn we met hem op de foto geweest!

30 aug 2018 - Dit zijn onze juffen!
Preview foto Het schooljaar is begonnen! Dit zijn onze juffen:

Juf Wendy (rechts) staat op maandag, dinsdag en woensdag voor de groep en juf Daniëlle (links) staat donderdag en vrijdag voor de groep.