Groep 3B

Welkom op de pagina van groep 3B!

 

Wij zijn een super gezellige groep van 25 leerlingen. Wij leren dit schooljaar lezen met de methode Veilig leren lezen de Kim versie, rekenen met wereld in getallen en schrijven met pennenstreken. Wij leren niet alleen door te werken aan onze tafels, maar ook door spelen in hoeken en groepen, samen spelletjes te spelen en door bewegend leren in de klas en buiten. 

 

 

 

Naast leren beleven wij met elkaar nog een heleboel andere leuke dingen. Op deze pagina kunt u hierover lezen en foto's bekijken. Veel kijk -en leesplezier!

BERICHTEN

14 jul 2019 - Einde van het schooljaar
Preview foto Het einde van dit gezellige schooljaar is nu echt in zicht. We hebben nog een super leuke juffendag gehad in de oma speeltuin en we hebben onze tutor maatjes uit groep 5 bedankt voor hun leeshulp. Ze kregen een medaille van ons en we gingen de laatste keer lekker buiten lezen!

Bedankt tutors, mede door jullie hulp hebben wij allemaal ons leesdoel gehaald dit schooljaar!


17 jun 2019 - Voorstelling 'de vervelende bus'
Preview foto Vandaag hadden we een voorstelling. Niet in een theater, maar in een bus. Dit was geen normale bus: de vervelende bus. Wat was het spannend. De buschauffeur lag te slapen, de bus stond stil, maar het leek net of de bus ging rijden. Door de ramen van de bus zagen we allerlei mensen in een straat en zelfs door het plafond zagen we mensen. Het was alles behalve een vervelende bus, wel een spannende en bijzondere bus!
Downloads:
bus2.jpg
bus3.jpg
bus4.jpg
bus5.jpg
bus6.jpg

23 mei 2019 - Juf Visser vertelt over de school van vroeger
Preview foto Vandaag heeft juf Visser verteld over haar school van vroeger. Ze had heel veel oude spullen meegenomen: leesplankje, schoolrapport, schrijfschriften, rekenschrift, inktlap, prikwerkjes, vouwwerkjes, gehaakte knutselwerkjes en oude schoolfoto's. Het was geweldig, bedankt juf Visser!
Downloads:
eg3.jpg
eg2.jpg
eg1.jpg
eg5.jpg
eg4.jpg

17 mei 2019 - Cultuurweek Erfgoed
Preview foto In groep 3B leren we van alles over de tijd dat opa en oma klein waren. Hoe was de school van vroeger? We schrijven met een ganzenveer, kroontjespen en overtrekpapier. We bekijken oude foto's in boeken, maken een groepswerk over vroeger en nu, spelen in een ouderwetse winkel met zelfs een hele oude telefoon. We leren over wol van de schapen, breien en maken zelf met allerlei kleuren lontwol. Wat een leuk onderwerp is dit!

18 apr 2019 - Pasen
Preview foto Het was weer een gezellige dag vandaag! We hebben met de hele school op het plein voor de papa's en mama's de 'Pasapas' gedanst met de Paashaas. Daarna in onze pyjama's genoten van het Paas/lenteontbijt. Ook hebben we proefjes gedaan n.a.v. ons taalthema 'hoe kan dat?', drijven en zinken, magneten, skittles en water, zweven of vallen en proefjes met een ballon. In de middag hebben we met onze tutor uit groep 5 een Paasspeurtocht gedaan door de school met vragen en opdrachten. Fijne Paasvakantie allemaal!
Downloads:
p6.JPG
p4.JPG
p3.JPG
p2.JPG
p1.JPG

12 apr 2019 - Koningsspelen 2019
Preview foto De koningsspelen waren super gezellig! Kung Fu les, speeltuin, stoepkrijten, ballenbak, koningsluch en allerlei leuke spelletjes op het grote plein! Het was een fantastische dag.
Downloads:
ks1.jpg
ks2.jpg
ks4.jpg
ks5.jpg

29 mrt 2019 - de Kyckert got talent!
Preview foto Vandaag was het dan echt zover, groep 3B had samen met groep 7/8 het open podium: "de Kyckert got talent!". De kinderen waren best wel zenuwachtig. In de ochtend hadden we de generale repetitie op het echte podium met de geluidsinstallatie en de microfoon. De acts gingen eigenlijk al super goed, maar 's middags met het echte publiek erbij ging het nog beter! De oudere kinderen van groep 7/8 hielpen de kinderen van groep 3 zo goed, wat was dat super om te zien. De kinderen waren echt trots op zichzelf aan het einde en ook de juffen waren super trots op ze! Het was echt een geslaagd open podium! En wie weet zien we over een paar jaar wel een van deze talentjes in "Holland got talent" op TV!

24 mrt 2019 - Oefenen open podium met groep 7/8
Preview foto We zijn super goed aan het oefenen voor het open podium samen met groep 7/8!

Dit is op vrijdag 29 maart. De voorstelling heet: "de Kyckert got talent". En talent hebben de kinderen zeker: turnkunsten, voetbaltrucjes, voetbalweetjes, dansen, zingen en zelfs spelen op een viool en orgel. Dit willen de ouders, opa's en oma's van deze talentjes vast en zeker niet missen! Op de foto's alvast een klein voorproefje op onze fantastische voorstelling!


04 mrt 2019 - Dansles Dans creatie
Preview foto Vandaag hebben we een ontzettend leuke dansles gehad bij Dans Creatie. Van stoere streetdance tot klassiek ballet en leuke dansspelletjes. Bedankt Dans Creatie!
Download:
IMG_6201.JPG

31 jan 2019 - nationale voorleesdagen
Preview foto Voor de Nationale Voorleesdagen kwamen bovenbouw kinderen voorlezen in groep 3B. Donderdag kwam Djoy uit groep 7 en vrijdag kwamen Safa en Mara voorlezen uit een prentenboek. Dat deden ze echt super goed,  bedankt!

Vrijdag hebben de kinderen voorgelezen in hun oude kleutergroep. Een verhaal over de winter. Ze hebben dit echt heel knap gedaan!


25 jan 2019 - Letterfeest
Preview foto Vandaag was het dan echt zo ver! We hebben alle letters geleerd en de juffen zijn zo trots op de kinderen, dus dit hebben we gevierd met het letterfeest. We hebben met elkaar geproost met kinderchampagne en er waren prachtige letterkoekjes gebakken door een aantal ouders. Daarna hebben we een letterbingo gespeeld. Toen kwamen de kinderen van groep 7/8 om te helpen met de letterspeurtocht. Door de hele school hingen letters met opdrachten. Tot slot waren er heel veel mama's, papa's, opa's en oma's in de speelzaal. Zij kwamen kijken naar een optreden van de kinderen: 'een lied met alle geleerde woordjes van ik t/m geit'. We hadden speciaal voor dit optreden een mooie alfapet (pet van opa uit de verhalen van Veilig leren lezen) met letters erop geknutseld. En toen kwam meester Michael met twee grote enveloppen, voor groep 3A en groep 3B, met daarin voor elk kind een heus letterdiploma. Elk kind werd door juf Esther (groep 3A) of juf Daniëlle (groep 3B) op het podium geroepen en kreeg zijn letterdiploma overhandigd na een applaus van het publiek. Het was een geweldige middag!

20 dec 2018 - Fijne feestdagen!
Preview foto We hebben een heel gezellig kerstdiner gehad en iedereen had wat lekkers meegenomen, bedankt allemaal! In de speelzaal hebben we met meerdere groepen in een kring met kerstverlichting heel gezellig kerstliedjes gezongen.  We hebben gezien dat we met elkaar heel veel zakken kleding hebben opgehaald voor het goede doel. Fijn!

Wij wensen iedereen een fijne vakantie en gezellige feestdagen!


16 dec 2018 - december feestmaand
Wat is december toch een fantastische maand! De kinderen hebben in de hoeken en groepen als pietjes en Sinterklaas 'gewerkt'op de gang in de inpakkamer, wat toen de Sint weer vertrokken was, het postkantoor voor de kerstkaarten werd. 

We hebben zelf kruidnootjes gebakken, veel geknutseld en natuurlijk kwam de Sint met zijn pieten op 5 december in de klas en hebben alle kinderen in de schatkamer een mooi cadeautje uit mogen kiezen.

We hebben met de kinderen een kerstlipdub opgenomen om de ouders fijne feestdagen te wensen. Na een leuke kerstcreamiddag en kerstukjes maken, nog twee nachtjes slapen en dan is het kerstdiner!

Fotoalbum:

 • sinterklaas-op-school2.JPG
 • bakken.JPG
 • kruidnoten-bakken.JPG
 • kerstkaarten-.JPG
 • inpakkamer.JPG

14 dec 2018 - Tutor lezen
Preview foto Vandaag hebben de kinderen gelezen met hun tutor (leesmaatje) uit groep 5. De kinderen uit groep 5 hielpen de kinderen heel erg goed met lezen. En wat deden de kinderen uit groep 3 goed hun best! Vanaf nu gaan we dit elke dinsdag -en vrijdagmiddag doen. De kinderen uit groep 5 lezen 15 minuten met de kinderen en helpen hun daarna in te loggen op de chroombooks. Op de chroombooks werken de kinderen uit groep 3 daarna zelfstandig op de leerlingsoftware van Veilig leren lezen en wereld in getallen.

22 nov 2018 - Herfstwandeling Prinsenbos
Preview foto We hebben in het Prinsenbos een leuke en leerzame herfstwandeling gemaakt. Na de wandeling natuurlijk ook nog even gespeeld in de speeltuin.

29 okt 2018 - wij werken super hard!
Preview foto We hebben de afgelopen weken heel hard gewerkt en veel geleerd. We kunnen al heel goed in een schrift schrijven aan onze nieuwe tafels en stoelen. We leren ook heel veel door samenwerken, taal/leesspelletjes en bewegend leren binnen en buiten. Op donderdag -en vrijdagmiddag werken wij in hoeken en groepen. Knutselmoeders helpen ons dan met een knutselwerkje, we spelen op de gang in de bouwhoek, op het krijtbord en aan de zandtafel. In de klas spelen we met de speelleesset, bouwen we met lego en knex op een kleedje en werken we op de tablet.

Fotoalbum:

 • tablets.JPG
 • spelletjes4.JPG
 • spelletjes3.JPG
 • spelletjes2.JPG
 • spelletjes1.JPG
 • nieuw-meubiliar.JPG
 • hoeken-en-groepen.JPG
 • hoeken-en-groepen-2.JPG
 • bieb2.JPG
 • bewegend-leren(1).jpg

18 okt 2018 - bibliotheek
Preview foto Tijdens de kinderboekenweek hebben er veel ouders bij ons voorgelezen en ook de kinderen uit groep 4 hebben aan ons voorgelezen, erg leuk!

Als afsluiting van de kinderboekenweek zijn we naar de bibliotheek geweest. Daar hebben we samen met ons maatje een eigen leesboek uitgekozen. We hebben er ook nog samen in boeken gelezen en sommige kinderen hebben er nog lekker gespeeld en gekleurd. 

Fotoalbum:

 • lezen-in-bieb.JPG
 • lezen-bieb-2.JPG
 • bieb2.JPG

17 okt 2018 - fietsles
Preview foto Vandaag hebben we een fietsles gehad op het grote plein en werd onze fiets gecontroleerd om te kijken of deze wel veilig is.

01 okt 2018 - judo
Preview foto De eerste weken van het schooljaar (de gouden weken) besteden we extra veel aandacht aan een positieve groepsvorming. Ieder kind moet zich veilig voelen in de klas, alleen dan kan een kind zich optimaal ontwikkelen. Met veel groepsspelletjes,  de PAD methode(lessen sociaal emotionele vorming)en orka lessen besteden we hier veel aandacht aan. De eerste 4 weken van dit schooljaar hebben de kinderen ook judo lessen gehad, hierbij staan vertrouwen in jezelf en de ander en hoe vertrouwen kan groeien centraal. 

Op 1 oktober hebben de kinderen hun judo diploma gehaald!


25 sep 2018 - schoolreisje Duinrell
Preview foto Wat hebben we een super leuke dag gehad in Duinrell! De play kwekshow en kwakus kwebbelshow, het reuzenrad, de speeltuin, de kikkerachtbaan, de splash de drakon fly en tot slot hebben we Rick de kikker een high five gegeven en zijn we met hem op de foto geweest!

30 aug 2018 - Dit zijn onze juffen!
Preview foto Het schooljaar is begonnen! Dit zijn onze juffen:

Juf Wendy (rechts) staat op maandag, dinsdag en woensdag voor de groep en juf Daniëlle (links) staat donderdag en vrijdag voor de groep.