Groep 3A

 

 

 

Welkom op de pagina van groep 3A!

Wij staan, met 24 leerlingen, juf Esther (dinsdag t/m vrijdag), juf Astrid (maandag) en juf Maxime aan de start van een 'BIJ'zonder jaar.

Op deze webpagina kunt u onze belevenissen volgen!

BERICHTEN

02 jul 2019 - 3a Techniekmiddag
Preview foto Groep 3a heeft vanmiddag een knikkerbaan mogen ontwerpen in het Science Center in Delft. De kinderen hebben heel goed met elkaar samengewerkt en zij hebben hele creatieve knikkerbanen gemaakt. Daarna hadden we nog even tijd om allerlei activiteiten te doen in het museum, het was super leuk!

23 mei 2019 - 3a Open Podium en Erfgoed
Preview foto In mei hebben wij een voorstelling gespeeld met groep 7 tijdens het Open Podium. Groep 7 heeft het script geschreven en de rollen verdeeld, waarna beide groepen heel hard geoefend hebben. Ze vonden het heel leuk om ouders, ratten, kinderen, bodyguards, politieagenten, rattenvanger of burgemeester te spelen. Het was een echte musical met grappige en mooie liedjes!! Daarnaast hebben wij met Cultuur Erfgoed behandeld en hebben wij gesproken en gewerkt over vroeger. De kinderen waren heel enthousiast en vonden de materialen en verhalen over vroeger erg interessant. Het hoogtepunt was wel het schrijven met kroontjespennen. 

07 mei 2019 - 3a April activiteiten
Preview foto In april hebben wij veel gesport tijdens de Koningsdag en heerlijk ontbeten met het Lenteontbijt. Het waren hele leuke dagen!

31 mrt 2019 - Groep 3a activiteiten in maart
Preview foto Wij hebben een aantal leerzame en leuke activiteiten gehad in groep 3a. Wij hebben weer een goede fietsles op het plein gehad waarbij wij slim hebben leren opstappen en remmen, maken van bochtjes met je hand uitsteken en de hazen- en slakkenrace. Daarnaast zijn we voor een gevaarlijk bezoek naar de bibliotheek geweest en hebben hier allerlei leuke spellen mogen doen. Na dit bezoekje is het natuurlijk tijd om even in de speeltuin te spelen met elkaar en wij hebben hier veel lol gehad. Meester Rino is ook nog een keer langs geweest en wat was hij trots op onze groep. Wij hebben een aantal oefeningen met elkaar gedaan waarbij we heel goed moesten luisteren naar elkaar en dat ging super goed!!

20 feb 2019 - Groep 3a Samenwerken / Superheldenles
Preview foto Groep 3a heeft de laatste tijd veel geoefend met de Superhelden van meester Rino. Vandaag kwam meester Rino bij ons kijken en hij was heel trots op ons. Wij kunnen namelijk al heel goed opkomen voor ons zelf of voor onze vrienden. Vandaag hebben wij spellen in de zaal gedaan met leiden en volgen en hebben zelfs binnen 1 minuut een groepsfoto kunnen maken waarbij er verschillende opdrachten werden gegeven. En hebben jullie onze mooie groepskleurplaat van de vlinder gezien? Daar zijn wij allemaal erg trots op!!

Fotoalbum:

  • 20190220_093459.jpg
  • 20190220_093452.jpg
  • 20190220_092839.jpg
  • 20190220_085851.jpg
  • 20190219_081936.jpg

10 jan 2019 - 3a Kerst

08 dec 2018 - 3a Sinterklaas
Preview foto Het Sinterklaasfeest zit er weer op, maar wat hebben wij een gezellige periode achter de rug. Het begon met de rommelpiet en wat heeft hij een rommel gemaakt. De juf wil volgend jaar echt de schoonmaakpiet in haar klas!! Daarna hebben wij brieven gemaakt voor de Sint, kruidnootjes gebakken en als hulppietjes gewerkt in de inpakkamer. Iedere dag hebben wij ook een opdracht van de Sint volbracht, dat ging van het zingen van een liedje tot het eten van kruidnootjes zonder handen!! We hebben genoten van de Sint en gaan nu weer fijn verder met alle activiteiten rondom de Kerst. 

19 nov 2018 - 3a herfstwandeling

Wij hebben een herfstwandeling in het Prinsenbos gemaakt en heerlijk gespeeld in de speeltuin. 


12 nov 2018 - Iglo
IgloWe hebben van alles geleerd over de Noordpool. Vervolgens hebben we onze eigen iglo gebouwd uit suikerklontjes!

17 okt 2018 - 3a oktober
We hebben weer vele leuke activiteiten gedaan in groep 3a. We hebben tijdens de kinderboekenweek geluisterd naar kinderen van groep 4, zij hebben een mooi verhaal aan ons voorgelezen. Een paar moeders hebben ook het lievelingsboek van een leerling van onze groep voorgelezen en we zijn naar de bibliotheek geweest. Daarnaast hebben we de eerste fietsles op het plein gehad en de fietsencontrole, het was heel erg leerzaam en leuk!!

01 okt 2018 - Judodiploma

Alle foto's van schooljudo zijn opgnemen in het fotoalbum.


25 sep 2018 - 3a Schoolreis
Preview foto Het schoolreisje in Duinrell was een groot succes voor groep 3a. Wij hebben genoten van de speeltuin, het treintje, de zweefmolen, de splash, maar het allerleukste blijft toch wel de kikkerachtbaan!! Het was een hele gezellige dag met elkaar. 

10 sep 2018 - Schooljudo

Vanaf 10 september volgt groep 3a de lessen schooljudo rond het thema: vertrouwen. Vertrouwen op jezelf, op de ander en hoe vertrouwen kan groeien.

We praten er in de klas over en gebruiken daarbij verhalen uit 'Jungleboek' (zie: https://www.schooljudo.nl/nieuws/90/disney-nieuwe-partner-van-schooljudo-.html)

In ons fotoalbum 'schooljudo' meer foto's van de lessen.