Groep 3A

BERICHTEN

06 apr 2020 - Weekplanning 6 april - 10 april
Preview foto Lieve jongens en meisjes,

 

Voor vandaag staan jullie taken in het portfolio.

 

Vanmiddag krijgen jullie de schriften voor taal, rekenen en schrijven en nog wat gekopieerde bladen. Dit werk komt vanaf dinsdag weer hier op de site te staan in een weekplanning en je krijgt de weekplanning op papier mee samen met de schriften. Voortaan zal de weekplanning lopen van dinsdag t/m de maandag daarop (m.u.v. komende week ivm tweede Paasdag).

De nieuwe planning komt niet meer op zondagavond op de website, maar op maandagmiddag/avond. Dit geeft ons allemaal wat meer rust in het weekend.

 

In de bijlage staat al wel een nieuwe bingokaart met leuke Paasopdrachtjes voor wie dit leuk vindt. Let op, dit is echt geen verplichting! Ben je klaar met het gewenste werk uit de weekplanning en heb je nog zin om te werken? Klik dan rechts op deze pagina 'wat te doen als je klaar bent?' aan voor een heleboel tips. 

 

Veel plezier en succes weer deze week!

 

Knuffel van de juffen!


29 mrt 2020 - Weekplanning 30 maart t/m 3 april
Preview foto Lieve jongens en meisjes, 

 

In de bijlage vinden jullie de weekplanning voor de week van 30 maart t/m 3 april. Daarbij is ook een bingokaart te vinden. De bingokaart is als extra t/m 3 april, dit is dezelfde bingokaart als vorige week. 

 

Rechts op de website vindt u twee extra pagina's. Een pagina met de extra materialen voor de weekplanning van 30 maart. In de weekplanning staat precies wat u nodig heeft van deze pagina. Daarnaast is er ook een pagina te vinden met allerlei ideeën wat er gedaan kan worden als al het werk af is. 

 

Succes deze week!

 

Juf Daniëlle en Juf Maxime


22 mrt 2020 - Buiten les tip (bingokaart)
Preview foto De buiten les tips voor rekenen en lezen/schrijven zijn te vinden bij de extra pagina Filmpjes buiten les tips. Doe de opdrachten uit de filmpjes om jouw bingokaart vol te krijgen!

17 mrt 2020 - AVI leesbladen
Jullie kunnen op je eigen AVI niveau boekjes lezen uit de bibliotheek of thuis uit je eigen boekenkast. Je kunt ook een leestekst kiezen uit de bijlage. Let op: kies een AVI niveau hoger dan je op de toets gehaald hebt! Dus als je AVI M3 gehaald hebt, oefen je een tekst op AVI E3 niveau, als je AVI E3 gehaald hebt kies je een tekst op AVI niveau M4. AVI start: lees een tekst op AVI M3 niveau.

 

In ieder geval voor de kinderen die een leesmapje hebben: elke dag het leesblad herhalen, zoals we eigenlijk al deden (kijk even in je leesmap welk blad er aan de beurt is) 

 

Tip voor iedereen: gebruik een stopwatch en kijk hoeveel minuten je erover deed om de tekst helemaal te lezen en schrijf dit op. Herhaal dit elke dag. Ben je na een paar dagen herhalen al sneller gaan lezen? Je mag mij jullie tijden mailen hoor, ik ben heel benieuwd!


17 mrt 2020 - Werkwijze: Flits 4 online
Preview foto Beste ouders/verzorgers,

 

U heef een mail gekregen met de inlogegevens voor Flits 4 online.

 

Belangrijk bij het inloggen:

 

Elke keer de link uit de mail aanklikken en dan de code. Niet de link opslaan en vanuit daar oefenen!

 

De werkwijze van Flits 4 online uit: 

 

Wanneer u bent ingelogd ziet u het vak oefenen. Klik dan nogmaals op oefenen. Dan kiest u start met oefenen. Klik vervolgens op het blauwe pijltje naar rechts om het eerste woord te kunnen lezen. Heeft uw kind het woord goed gelezen klikt u weer op hetzelfde pijltje.

Is het woord fout gelezen dan klikt u op het pijltje daarnaast (pijltje met een boog naar links) om het woord nog eens te kunnen lezen. Heeft uw kind het dan goed gelezen klikt u weer op het blauwe pijltje naar rechts. Gaat dit voor uw kind te snel? Klik dan op blauwe pijltje naar beneden, dan blijft het woord stilstaan. Als uw kind het woord goed gelezen heeft, klikt u weer op blauwe pijltje naar rechts.

 

Gaat u zo door tot het programma zelf stopt.