Groep 1/2D

Welkom op de pagina van groep 1/2D!

 

Wij zijn een gezellige klas van 21 leerlingen en zullen gedurende het schooljaar ook regelmatig nieuwe kinderen verwelkomen. Op de maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is juf Lianne bij ons in de klas en op de woensdag is juf Gerrie bij ons in de klas.

 

Neem regelmatig een Kyckje op onze pagina, want wij doen allerlei leuke dingen!

 

BERICHTEN

25 jun 2019 - Het open podium
Preview foto Samen met groep 5/6 hebben wij de mini musical "De hertog van Hachee" opgevoerd. De leerlingen hebben allemaal een prachtige koksmuts gemaakt voor het optreden. Een aantal leerlingen zaten te dineren in het restaurant en ook hebben we met zijn alle twee liedjes gezongen en de polonaise gelopen. Het was een groot succes!

15 jun 2019 - Thema supermarkt
Preview foto Wij hebben een 'echte' supermarkt op de gang gemaakt! Wat een feest is het voor de leerlingen om hier te mogen 'werken'. Dit is wel een hele serieuze taak. De klanten moeten vriendelijk geholpen worden, het emballagehok moet worden geleegd, de schappen moeten er netjes uit zien en natuurlijk moeten de producten worden gescand en afgerekend. Vergeet het tasje en een bonnetje niet!

22 mei 2019 - Bezoek aan de kinderboerderij
Preview foto Pauwen, konijnen, schapen en hun lammetjes, een pony, geiten, kippen en eenden.. De kinderen hebben van alles gezien op de kinderboerderij. Wat een mooie afsluiting van ons thema boerderij was dit!

16 mei 2019 - Tuinkers kweken
Preview foto De leerlingen van groep 1/2d hebben vandaag tuinkers geoogst. Het zaaien en verzorgen van planten kunnen zij als de beste. Vraag hen maar wat een plantje nodig heeft om te groeien en ze roepen met zijn allen: "Water, aarde en warmte van de zon!" Alle leerlingen hebben gesmuld van een toastje met roomkaas en natuurlijk de tuinkers! 

14 mei 2019 - Thema boerderij
Preview foto Het thema boerderij is vorige week door geopend door boerin Lotte. De dieren bij haar op de boerderij zijn weggelopen omdat de boer het hek open had laten staan. Ojee! Gelukkig kunnen de leerlingen heel goed zorgen voor de dieren in de klas. 
Downloads:
IMG_7478(1).jpg
IMG_7479.jpg

16 apr 2019 - Koningsspelen
Preview foto Spelletjes op het schoolplein, spelen in de ballenbak, naar de speeltuin, met zijn allen lunchen in de klas en een echte Kung-Fu les volgen. De Koningsspelen waren weer één groot feest!

25 mrt 2019 - Culturele week
Preview foto Wat een feest zijn de weken na de voorjaarsvakantie al geweest. De carnavalsmiddag, een voorstelling van Agent en Boef en een dansworkshop. Lachen, leren en plezier maken met elkaar!

11 dec 2018 - Tangram
Preview foto

Wij hebben sinds enige tijd een nieuw ICT-middel in de klas, genaamd Tangram. Het is vrijwel hetzelfde als de originele tangram, maar nu digitaal.

 

De kinderen moeten met vormen en kleuren figuren na leggen. Hoe verder de kinderen  komen in het spel, des te uitdagender de figuren worden.


De kinderen van groep 2 vinden het ontzettend leuk om dit werkje te doen!


30 nov 2018 - Sinterklaas in groep 1-2D
Preview foto

Zaterdag 17 november kwam Sint aan in het land. We zijn vanaf dat moment in de klas direct begonnen met het thema Sinterklaas.

 

In de klas hebben de leerlingen de letter "s" en "p" geleerd. Ook hebben alle leerlingen in de groep een Pietje of stoomboot geknutseld.

 

Tijdens dit leuke thema is de rommelpiet op bezoek geweest en zelfs de kerstpiet was dit jaar zeer actief! We kijken terug op een spannende maar vooral ook gezellige periode voor de leerlingen. Het thema zal afgesloten worden op 5 december. Dan hopen wij dat Sinterklaas onze school met een bezoekje vereerd. 


22 nov 2018 - Komen jullie ook naar het Natuur en Techniekspektakel?
Preview foto

Zondag 25 november staat juf Naomi op de Haagse Hogeschool bij het Natuur- en Techniekspektakel.
Er zijn allerlei activiteiten te doen voor kinderen van de basisschool.
De toegang is gratis.
Ziet juf Naomi jullie daar ook?

Meer informatie kunt u vinden op de website: 

https://www.denhaag.nl/nl/in-de-stad/nieuws/natuur-en-techniekspektakel-voor-kinderen-2018.htm 


12 okt 2018 - Kinderboekenweek 2018
Preview foto

De Kinderboekenweek 2018 is inmiddels bijna afgelopen.
Het thema van deze jaarlijke boekenweek was "vriendschap" dat mooi aansloot bij het thema "Mooiste vis van de zee". 

 

Er zijn allerlei activiteiten in de klas en school geweest rondom de Kinderboekenweek. Ook is de moeder van Viggo op bezoek geweest. Zij heeft voorgelezen in onze klas. 
Het was een gezellige periode!

Download:
KBW.jpg

17 sep 2018 - Thema water
Preview foto

In het schooljaar 2018-2019 zijn we begonnen met het thema "Water". Er is besproken met de kinderen welke dieren in het water leven en uiteraard horen daar ook vissen bij.

 

In de klas hebben we verschillende vissen gesorteerd. Dit hebben we gedaan op kleur, maar ook op grootte. Daarna hebben de kinderen ook een reeks gemaakt met de vissen. Bij het maken van een reeks is het de bedoeling dat de vissen in steeds dezelfde volgorde worden gelegd. Op de foto twee voorbeelden, 1 voorbeeld van een reeks met twee kleuren en 1 voorbeeld van een reeks met drie kleuren.


Het maken van een reeks hebben we ook direct gebruikt bij het maken van onze verjaardagskalender. Deze hangt in de klas waar deze te bewonderen is.

Downloads:
serieren1.jpg
serieren2.jpg