Groep 1/2C

Welkom op de klassenpagina van groep 1/2c!

Regelmatig zullen er foto's en berichtjes geplaatst worden. Komt u gauw een 'Kyckje' nemen?

 

groetjes van alle kleuters en juf Mariëlle

BERICHTEN

23 mei 2019 - Bezoek aan de kinderboerderij
Preview foto De afgelopen weken hebben wij in de klas gewerkt over het thema 'boerderij'. Daarom mochten wij vandaag een bezoekje brengen aan de kinderboerderij. De boer gaf ons een rondleiding en vertelde ons veel over de dieren. We mochten dieren aaien. Ook hebben we een speurtocht gedaan en hebben alle dieren geteld. Het was een superleuke en interessante ochtend!

20 mei 2019 - fietsles
Preview foto Deze week stond op school in het teken van verkeer.

Vandaag kregen de kinderen fietsles op het plein. Er was een parcours gemaakt op het plein. Onder andere mochten ze als een raket en als slak fietsen en er was een slalom gemaakt.


07 mei 2019 - Opening thema boerderij
Preview foto Na de meivakantie zijn we begonnen met een nieuw thema. Het thema is geopend door een bezoek van boerin Lotte. Zij kwam de kinderen om hulp vragen omdat de boer het hok open had laten staan, waardoor bijna alle dieren waren wegelopen. Zij vroeg ons of de overgebleven dieren bij ons in de kleutergroepen mochten blijven zodat zij de rest kon gaan zoeken.

De kinderen vonden dit een goed idee en nemen nu vriendjes voor de pauw mee en bouwen zelf een boerderij waar de dieren kunnen wonen.

 

 


18 apr 2019 - Lenteontbijt
Preview foto Vandaag vond het lenteontbijt plaats en mochten we lekker op school ontbijten. We startten de ochtend met ochtendgymnastiek. Daarna hebben we heerlijk gesmuld van de broodjes, de eitjes en de andere lekkere dingen. Ook kwam de paashaas langs met een mandje met heerlijke paaseitjes. De juf heeft deze verstopt en in de middag mochten wij ze gaan zoeken!

02 apr 2019 - Thema 'ziek zijn'
Preview foto De afgelopen periode hebben wij gewerkt over het thema 'ziek zijn'. De kinderen hebben o.a. gerekend met pilletjes. We hebben een circuit gedaan waar de kinderen dokterspulletjes op goede volgorde moesten leggen, bijvoorbeeld van klein naar groot en van breed naar smal. We hadden een verteltafel in de klas, waar de kinderen het boek 'kikker is ziek' na konden spelen. Ook kon een heuse doktershoek natuurlijk niet ontbreken!

01 feb 2019 - Nationale voorleesdagen
Preview foto Tijdens de Nationale Voorleesdagen kwamen de kinderen van groep 3 bij ons voorlezen. Ze hebben een verhaal over de winter voorgelezen. Wij vonden het heel knap dat ze al zo goed kunnen lezen!

22 jan 2019 - Sneeuwpret
Preview foto Wat waren wij blij toen het vandaag ging sneeuwen. We konden niet wachten totdat we naar buiten mochten om in de sneeuw te gaan spelen. We hebben sneeuwballen gegooid en een paar kinderen probeerden ook een sneeuwpop te maken. 

19 dec 2018 - Kerstdiner
Preview foto Vanavond was het zover!!! We mochten naar het kerstdiner. We vonden het van te voren best spannend, maar wat was het leuk! Iedereen zag er supermooi uit. De kaarsjes brandden en we hadden een open haard op het bord. Iedereen had iets lekkers meegenomen en we hebben heerlijk gegeten en gedronken. Het was een superavond!

12 okt 2018 - Kinderboekenweek
Preview foto Tijdens de Kinderboekenweek zijn wij naar de bibliotheek geweest om een gastles te volgen. We kregen een verhaal te horen en kregen plaatjes te zien. Ook hebben kinderen van groep 4 en groep 5 aan ons voorgelezen. We vonden dit heel leuk!

08 okt 2018 - Thema water
Preview foto De afgelopen weken hebben wij gewerkt over het thema water. We hebben veel activiteiten over dit thema gedaan. Zo hebben we water gezuiverd en gekeken waar in de school allemaal water te vinden was. De kinderen konden het verhaal van 'o, o octopus' naspelen bij de verteltafel. Aan het einde van het thema mochten de kinderen bellen blazen in de klas. Er werden hele grote bellen en bellen in een bel geblazen.