Groep 1/2B

Welkom op de pagina van groep 1/2B! 

 

Op maandag t/m vrijdag is Juf Amie onze juf.

Wij gymmen op dinsdag en donderdag.

 

 

BERICHTEN

17 jun 2019 - De vervelende bus
Preview foto Vanochtend gingen wij mee met de Vervelende Bus, een filmisch en muzikaal spektakel waarin fantasie en tijd de hoofdrol spelen. Waarom duurt de ene minuut langer dan de andere? Wat zou jij doen als je de tijd even kon rekken? Staat de tijd dan stil? Of net niet… De Vervelende Bus is een ware belevenis voor de toeschouwer. Niet in de laatste plaats omdat de fantasierijke voorstelling zich letterlijk in een bus afspeelt! Een visueel zoekboek waarin alles draait om tijd, maar net zo goed vergeten kan worden. Want vervelen is helemaal niet saai. Er ontstaat juist ruimte voor nieuwe ideeën en inzichten, die veel creatiever en frisser blijken te zijn dan je ooit had durven dromen!

06 jun 2019 - Juffen verjaardag
Preview foto Op donderdag vierden alle kleuterjuffen hun verjaardag. Wat was het toch een gezellige dag! 's Ochtends hebben wij feest gevierd, extra lang buiten gespeeld, cakejes versierd en een bioscoop gemaakt in de klas. In de middag hebben we stoelendans gedaan en zijn we met alle kleutergroepen naar de speeltuin geweest waar we ook nog iets lekkers kregen.

22 mei 2019 - Konijn in de klas
Preview foto Bij één van de kinderen uit groep 1/2b waren er konijnen geboren. Vandaag nam hij ze mee naar school. We mochten ze aaien en wat waren ze toch zacht! Schattig, hè?

20 mei 2019 - Verkeersweek
Preview foto Deze week staat in het teken van verkeer. Voor de kinderen van groep 1/2b betekende dit dat zij met hun fiets naar school mochten komen. Zes kinderen uit groep 8 stonden klaar bij verschillende parcours op het schoolplein en hebben ons geholpen.

16 mei 2019 - Bezoek aan de boerderij
Preview foto Afgelopen donderdag zijn we met de klas naar de boerderij geweest. Wij kregen een rondleiding, hebben de dieren geteld en hebben uitgezocht hoe de poep van de dieren eruit ziet. Ook de pauw liet ons zien hoe mooi hij was met zijn prachtige veren.

18 apr 2019 - Lente ontbijt
Donderdag 18 april was het lente ontbijt en mochten de kinderen in hun pyjama naar school komen. 's Octends zijn we begonnen met ochtendgymnastiek. Wij dansten met de hele school op het lied de 'pasapas' en hebben daarna heerlijk ontbeten. 

12 apr 2019 - Koningsspelen
Preview foto Vrijdag waren de koningsspelen. Het was een groot feest! De kinderen hebben spelletjes gespeeld op het plein, een kung fu les gevolgd, in de ballenbak gespeeld en we zijn naar de speeltuin geweest. We hebben de dag afgesloten met een ijsje op het schoolplein.

07 mrt 2019 - Voorstelling agent en boef
Preview foto Op 7 maart hebben wij van de theatervoorstelling Agent en Boef mogen genieten. De theatervoorstelling is gebaseerd op de prentenboeken van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer waarin het hilarische duo Agent en Boef allerlei avonturen beleeft. De boeken zijn al lange tijd een groot succes en een aantal is zelfs bekroond met de Zilveren Griffel. De voorstelling was een groots succes!

05 mrt 2019 - Dansles bij de Dans Creatie
Op dinsdag 5 maart zijn wij bij de Dans Creatie op bezoek geweest. Hier hebben wij dansles gekregen van juf Simone gehad. De kinderen hebben spelenderwijs gedanst en kennisgemaakt met kids dance, waarbij er gedanst wordt op muziek die kinderen erg aanspreekt, zoals Keet, K3 en kinderen voor kinderen.

05 mrt 2019 - Carnaval
Preview foto ’s Middags vierden wij carnaval op school. Wat zag iedereen er toch mooi uit! Prinsessen, superhelden, piraten en zeemeerminnen. Na een modeshow in de klas hebben we verschillende spellen gespeeld in onze unit: stoelendans, ballonnen hooghouden en slangenpolonaise. Daarna hebben we met alle kleuters en kleuterjuffen de polonaise gedaan in de grote hal. Er was limonade en wat lekkers en tot slot hebben we nog even lekker buiten gespeeld.

19 dec 2018 - Kerstdiner
Preview foto Woensdagavond 19 december hebben we het kalenderjaar samen afgesloten met het kerstdiner. Wat had iedereen weer zijn best gedaan om iets lekkers te maken en wat zag iedereen er toch mooi uit. Voor we aan tafel gingen, hebben we met andere klassen gezongen in de speelzaal rondom een grote lichtcirkel.

05 dec 2018 - Bezoek van Sinterklaas
De afgelopen weken was het thema in de klas Sinterklaas. In de gang stond een echte inpakkamer waar we zelf pakjes in konden pakken en deze mochten we bezorgen in de huishoek. Daarnaast was er ook een pietenbakkerij in de klas waar we met pepernotenklei speculaas, kruidnoten en pepernoten konden maken. 

 

Dit jaar ontvingen wij een brief van een mysterieuze kerstpiet. Hij vroeg ons of we het Sinterklaasfeest dit jaar over konden slaan en meteen Kerst konden gaan vieren, omdat hij deze tijd zo gezellig vond. Maar de verjaardag van Sinterklaas overslaan, dat kan natuurlijk niet! Sinterklaas vertelde de kerstpiet dat wanneer zij terug zouden zijn in Spanje ze meteen de kerstboom op gingen zetten en zo kwam het toch nog goed. En natuurlijk mochten we allemaal een mooi cadeau uitzoeken. Dank u, Sinterklaasje!

Fotoalbum:

 • 20181205_105223.jpg
 • 20181205_101839.jpg
 • 20181205_090859.jpg
 • 20181205_090109.jpg

22 nov 2018 - Kruidnoten bakken
Op donderdag 22 november hebben we in de klas kruidnoten gebakken: mixen, kneden, balletjes draaien en daarna nog 10 minuutjes in de oven. Al snel rook de klas heerlijk naar verse kruidnoten. En na het spelen en opruimen konden we er heerlijk van smullen! Mmmm!

15 nov 2018 - Appelmoes maken
Op donderdag 15 november hebben we in de klas appelmoes gemaakt. Hiervoor hebben we een boodschappenlijst en een recept gemaakt. Ook hebben we ons eigen etiket op ons potje gemaakt. Dat wordt smullen!

Fotoalbum:

 • 20181115_143725.jpg
 • 20181115_113856.jpg
 • 20181115_113009.jpg
 • 20181115_112536.jpg

12 nov 2018 - Thema herfst
Na de herfstvakantie zijn wij gestart met het thema herfst en kabouters. We werken met het boek ‘de vier kabouters in de herfst’ en leren o.a. de letter h van herfst, hoe we een boodschappenlijstje maken en hoe we recept moeten volgen. We gaan aan de slag met gewicht door het wegen van herfstschatten en sorteren.

Fotoalbum:

 • 20181030_093231.jpg
 • herfst-4.jpg
 • herfst-3.jpg
 • herfst-2.jpg
 • 20181106_112028.jpg
 • 20181106_110715.jpg

19 okt 2018 - Kinderboekenweek
Preview foto Afgelopen twee weken was de Kinderboekenweek. Om het lezen te promoten hebben wij ouders gevraagd voor te komen lezen in de klas. De kinderen en de juf hebben erg van de verhalen genoten! Dank hiervoor! Daarnaast zijn we met de klas naar de bibliotheek geweest waar wij een les hebben gehad over het boek ‘mag ik meedoen?’. Uw kind heeft na afloop van deze les een brief meegekregen van de bibliotheek waarin staat hoe u gratis lid kunt worden van de Westlandse bibliotheek.

06 sep 2018 - Samen muziek maken
Preview foto Op donderdag 6 september hebben we een hele leuke muziekles gehad van een juf en meester van Slagwerk. Zij hebben met ons gezongen en bewogen op muziek. We hebben een lied geleerd over een olifant en over Mien en Keesie, zij gaven een feesie.