Groep 1/2A

BERICHTEN

03 jul 2019 - Bezoek aan Jumbo Kwintsheul
Preview foto Vandaag mocht groep 1-2a een kijkje nemen achter de schermen bij Jumbo Kwintsheul. Wat hebben we veel gezien en geleerd! De leerlingen mochten zelf eierkoeken scheppen. Ze hebben gevoeld hoe koud het is in de vriescel en ze hebben geholpen met het platmaken van kartonnen dozen in een grote machine. Op school hadden ze al geleerd over de verschillende gedeeltes in de winkel en over hoe het er bij de kassa aan toe gaat. Na afloop kreeg iedereen ook nog iets lekkers te eten en te drinken. Morgen gaan we de eierkoeken proeven, ze zijn vast goed gelukt.

24 jun 2019 - Voorstelling groep 6
Preview foto Vorige week heeft een aantal leerlingen uit groep 6 een kleine voorstelling gegeven met hun zelfgemaakte marionetvogels. Ook het verhaal en het decor hadden ze zelf bedacht en gemaakt. De leerlingen uit groep 1-2a boften toch maar weer dat de grote kinderen dat voor hen wilden doen!

17 jun 2019 - De Vervelende bus
Preview foto Op maandag 17 juni stond de Vervelende bus klaar voor de groepen 1/2 en 3. Was het een naar en saai gebeuren voor de leerlingen? Helemaal niet! Bij de bushalte en in de bus hebben de leerlingen ervaren wat dat nou precies is: je vervelen. En belangrijker nog, de leerlingen hebben geleerd wat je kunt doen wanneer je je een keer verveelt.

20 mei 2019 - Fietsles
Preview foto Deze week is het weer verkeersweek op de Kyckert. Maandag mochten alle kleuters met hun fiets naar school komen. Op het grote schoolplein hebben de leerlingen maar liefst drie parcours afgelegd. Met behulp van kinderen uit groep 7 en 8 hebben ze geoefend met snel en langzaam fietsen, stoppen op een streep en bochten maken.

17 mei 2019 - Kinderboerderij
Preview foto Het thema over de boerderij is natuurlijk niet compleet zonder een bezoekje aan de kinderboerderij. Op vrijdag 17 mei mochten de leerlingen van groep 1-2a op bezoek bij De Waterster. De leerlingen hebben veel dieren gezien en hebben ze bijna allemaal geteld. De pauw deed erg zijn best om ons te imponeren.

14 mei 2019 - Programmeren
Preview foto Groep 2 is deze week bezig met programmeren. De leerlingen programmeren de Bee-Bot, zodat deze de juiste route loopt over de boerderij. Dat is best lastig! Gelukkig doen de leerlingen deze weektaak in tweetallen.

07 mei 2019 - Thema boerderij
Preview foto Na de vakantie is het thema boerderij geopend door boerin Lotte. Omdat de boer het hek open had laten staan, waren bijna alle dieren weggelopen! De overgebleven dieren mogen bij ons in de kleuterklassen blijven, omdat Boerin Lotte de rest aan het zoeken is. De leerlingen bouwen in de klas mooie hokken, zodat de ze een fijn plekje hebben totdat ze allemaal weer terug naar de boerderij kunnen.

18 apr 2019 - Lenteontbijt
Preview foto Donderdag 18 april kwamen alle leerlingen, juffen en meesters in hun pyjama naar school. Niet omdat zij zich verslapen hadden, maar omdat we met zijn allen gingen ontbijten! Na ochtendgymnastiek met de pasapas op het schoolplein, hebben we van een heerlijk ontbijt genoten.

12 apr 2019 - Koningsspelen
Preview foto Op vrijdag 12 april waren de koningsspelen op OBS De Kyckert. Het was een groot feest! De kinderen van groep 1-2a hebben spelletjes gespeeld op het plein, een les kung fu gevolgd, in de grote opblaas-ballenbak gespeeld en ze zijn ook naar de speeltuin geweest. We hebben de dag afgesloten met een ijsje op het schoolplein.

25 mrt 2019 - Samenwerken bij thema ziek zijn
Preview foto Tijdens het thema ziek zijn hebben de leerlingen uit groep 1-2a verschillende opdrachten gedaan waarbij ze goed moesten samenwerken. Zo kreeg de groep bijvoorbeeld een aantal puzzelstukken van verschillende puzzels door elkaar. Samen moesten ze de juiste stukken bij elkaar zoeken en samen de puzzel maken.

De leerlingen hebben goed samengewerkt tijdens een circuit in de klas. Bij elke tafel lag een andere opdracht; verschillende doktersmaterialenmaterialen moesten gesorteerd worden. De flesjes moesten bijvoorbeeld op een rij van vol naar leeg, de pleister op een rij van breed naar smal en de spuitjes op een rij van groot naar klein.


07 mrt 2019 - Agent en Boef
Preview foto In het kader van de culturele week hebben de kleutergroepen de voorstelling ‘Agent en Boef’ bekeken. De agent en de boef hebben samen grappige avonturen beleefd. De kinderen hebben geholpen bij het zoeken van de ontsnapte boef. Het was leuk om te zien dat de peuters die op bezoek kwamen net zoveel van de voorstelling genoten als de kleuters.

05 mrt 2019 - Carnaval
Preview foto De kinderen kwamen ’s middags mooi verkleed de klas binnen. Er waren superhelden en prinsessen, schurken en beestjes. Nadat alle leerlingen hun nieuwe look hadden laten zien, hebben we in drie verschillende klassen een spel gespeeld. Daarna konden we even bijkomen met limonade en een snoepje. Het was een geslaagde dag!

05 mrt 2019 - Danscreatie
Preview foto Dinsdag 5 maart was een erg leuke dag voor groep 1-2a. ’s Ochtends hebben de kinderen gedanst bij Dans Creatie. Ze hebben spelenderwijs gedanst en kennisgemaakt met kids dance, waarbij er gedanst wordt op muziek die kinderen erg aanspreekt, zoals Keet, K3, Ralf en Justin Bieber. Die middag ging het feest door met … Carnaval!

18 feb 2019 - Weekendbingo
Preview foto Aan het begin van de week vertellen de leerlingen vaak wat ze in het weekend hebben gedaan. Dat kan tijdens de vertelkring, maar dat kan ook met weekendbingo. Misschien hebt u de bingokaart wel in de tas van uw kind zien zitten. De leerlingen vragen aan elkaar wat ze tijdens het weekend gedaan hebben en proberen zo hun bingokaart vol te krijgen.

11 feb 2019 - Fijne motoriek
Preview foto De leerlingen in de kleutergroepen hebben elke week een weektaak. In de weektaken komen steeds verschillende ontwikkelingsgebieden aan bod. Deze week stond de fijne motoriek centraal. Groep 1 heeft aan de pincetgreep gewerkt en groep 2 heeft geoefend met het maken van patronen.

02 feb 2019 - Nationale Voorleesdagen
Preview foto Aan het eind van de Nationale voorleesdagen hebben de kinderen die vorig jaar bij ons in groep 2 zaten, laten horen hoe goed ze al kunnen lezen. Ze hebben de kinderen in groep 1-2a samen een mooi verhaal voorgelezen.

01 feb 2019 - Winterweer
Preview foto In februari heeft groep 1-2a heerlijk in de sneeuw gespeeld. Dit winterse weer sloot mooi aan bij ons thema Noord- en Zuidpool.

19 dec 2018 - Kerstdiner
Preview foto De kinderen van groep 1-2a hadden er al lang zin in en op woensdag 19 december was het eindelijk zover: het kerstdiner! Toen iedereen zijn zelfgemaakte eten in de klas had gezet, hebben de leerlingen eerst een kleine modeshow gedaan. Iedereen had mooie kleren aan en alle haren zaten erg netjes. Nadat iedereen zijn outfit had geshowd, gingen we eerst naar de gymzaal om met de hogere groepen liedjes te zingen en om de zakken die we voor Sympany ingezameld hadden bij elkaar te zetten. Daarna konden we lekker gaan eten. 

17 dec 2018 - Kerst-creamiddag
Preview foto Op maandag 17 december hebben alle groepen van de onderbouw meegedaan met de kerst-creamiddag. Tijdens die middag mochten alle leerlingen van de groepen 1-2 en 3 zelf activiteiten uitkiezen in de verschillende lokalen en in de gymzaal. Een aantal moeders en oma’s hebben ons daarbij geholpen. In onze klas hebben de kinderen een mooie kerstboom gemaakt. Het was een gezellige middag!

05 dec 2018 - Sinterklaas in de klas
Preview foto Wat hadden de kinderen van groep 1-2a geluk op 5 december! Sinterklaas had tijd om even bij hen op bezoek te komen. Sinterklaas had hun brief gekregen en hij beantwoordde de vragen die daarin stonden. Ook bracht de Sint mooie cadeaus voor de kinderen mee. 

28 nov 2018 - Kruidnoten bakken
Preview foto De leerlingen van groep 1-2a hebben zelf kruidnoten gebakken: eerst samen wegen en mixen, daarna bolletjes rollen en wachten totdat ze gebakken zijn. De kruidnoten waren goed gelukt! We hebben er samen van gesmuld. 

05 nov 2018 - Thema kabouters
Preview foto Tijdens dit thema hebben de leerlingen van groep 1-2a elke dag geluisterd naar een verhaaltje over kabouter Hummeltje. In het eerste verhaal werd meteen duidelijk wat de taak van kabouters is: zorgen voor de dieren in het bos. In het paddenstoelenhuisje hebben de kabouters van groep 1-2a heel goed voor de dieren gezorgd. Ze hebben wondjes verzorgd en medicijnen gemaakt, net als kabouter Hummeltje. 

23 okt 2018 - Filosofie
Met wie kun je vrienden zijn? Over deze vraag hebben de leerlingen van groep 1-2a samen gefilosofeerd. Tijdens het filosoferen worden kinderen uitgedaagd om na te denken over hun eigen gedachten.

 

De leerlingen vonden dat je vrienden met de koning kunt zijn, maar dat je dan wel met de auto naar hem toe moet rijden, want anders zie je hem nooit. De leerlingen dachten dat je geen vrienden kunt zijn met een zwerver, omdat je hem niet wilt knuffelen als hij vieze kleren aanheeft. Als de zwerver echter een frisse douche heeft genomen en schone kleren aantrekt, kun je gewoon vrienden met hem zijn, vonden de kinderen. Met een computer kun je geen vrienden zijn, omdat deze geen ogen of armen heeft, aldus de kinderen. De Tandenfee is wel een goede kandidaat, omdat zij altijd lieve dingen doet.


22 okt 2018 - Kinderboekenweek 2018
Preview foto Op woensdag 3 oktober begon de Kinderboekenweek met het thema vriendschap. Tijdens deze week is er extra aandacht besteed aan boeken en verhalen over vriendschap.

 

Groep 4 had lang geoefend op een mooi verhaal, twee leerlingen hebben het aan de klas voorgelezen. Dinsdag 9 oktober heeft groep 1-2a de bibliotheek bezocht. De juf van de bibliotheek heeft een verhaal voorgelezen over vrienden en over wie er mee mag doen met een club.  

 

In de klas hebben de leerlingen een gezamenlijk kunstwerk gemaakt dat past bij de slogan van deze Kinderboekenweek: “Kom erbij!”


22 okt 2018 - Schoolreis
Preview foto Op vrijdag 21 september de groepen 1 t/m 7 op schoolreis gegaan naar Duinrell. De kinderen van groep 1/2a hebben een erg leuke dag gehad, die natuurlijk begon met een gezellig ritje in de bus. De kinderen hebben verschillende attracties bezocht en in de grote speeltuin gespeeld. 

22 okt 2018 - Samen muziek maken
Preview foto Op donderdag 6 september kwamen een juf en meester muziek maken met alle groepen van de school. Met de groepen 1/2 zijn een aantal leuke liedjes gezongen. Hoort u thuis dat er gezongen wordt over een feessie van Miep en Keesie? Dan weet u waar dat vandaan komt.

22 okt 2018 - Thema water
Preview foto Dit schooljaar zijn de kleutergroepen begonnen met het thema water. Tijdens dit thema onderzochten de leerlingen de verschillende eigenschappen van water en de dieren die in het water leven. De leerlingen hebben bijvoorbeeld onderzocht of voorwerpen drijven of zinken, zij hebben samen water gezuiverd en op de tafels grote bellen geblazen.