Groep 1/2A

BERICHTEN

19 dec 2018 - Kerstdiner
Preview foto De kinderen van groep 1-2a hadden er al lang zin in en op woensdag 19 december was het eindelijk zover: het kerstdiner! Toen iedereen zijn zelfgemaakte eten in de klas had gezet, hebben de leerlingen eerst een kleine modeshow gedaan. Iedereen had mooie kleren aan en alle haren zaten erg netjes. Nadat iedereen zijn outfit had geshowd, gingen we eerst naar de gymzaal om met de hogere groepen liedjes te zingen en om de zakken die we voor Sympany ingezameld hadden bij elkaar te zetten. Daarna konden we lekker gaan eten. 

17 dec 2018 - Kerst-creamiddag
Preview foto Op maandag 17 december hebben alle groepen van de onderbouw meegedaan met de kerst-creamiddag. Tijdens die middag mochten alle leerlingen van de groepen 1-2 en 3 zelf activiteiten uitkiezen in de verschillende lokalen en in de gymzaal. Een aantal moeders en oma’s hebben ons daarbij geholpen. In onze klas hebben de kinderen een mooie kerstboom gemaakt. Het was een gezellige middag!

05 dec 2018 - Sinterklaas in de klas
Preview foto Wat hadden de kinderen van groep 1-2a geluk op 5 december! Sinterklaas had tijd om even bij hen op bezoek te komen. Sinterklaas had hun brief gekregen en hij beantwoordde de vragen die daarin stonden. Ook bracht de Sint mooie cadeaus voor de kinderen mee. 

28 nov 2018 - Kruidnoten bakken
Preview foto De leerlingen van groep 1-2a hebben zelf kruidnoten gebakken: eerst samen wegen en mixen, daarna bolletjes rollen en wachten totdat ze gebakken zijn. De kruidnoten waren goed gelukt! We hebben er samen van gesmuld. 

05 nov 2018 - Thema kabouters
Preview foto Tijdens dit thema hebben de leerlingen van groep 1-2a elke dag geluisterd naar een verhaaltje over kabouter Hummeltje. In het eerste verhaal werd meteen duidelijk wat de taak van kabouters is: zorgen voor de dieren in het bos. In het paddenstoelenhuisje hebben de kabouters van groep 1-2a heel goed voor de dieren gezorgd. Ze hebben wondjes verzorgd en medicijnen gemaakt, net als kabouter Hummeltje. 

22 okt 2018 - Kinderboekenweek 2018
Preview foto Op woensdag 3 oktober begon de Kinderboekenweek met het thema vriendschap. Tijdens deze week is er extra aandacht besteed aan boeken en verhalen over vriendschap.

 

Groep 4 had lang geoefend op een mooi verhaal, twee leerlingen hebben het aan de klas voorgelezen. Dinsdag 9 oktober heeft groep 1-2a de bibliotheek bezocht. De juf van de bibliotheek heeft een verhaal voorgelezen over vrienden en over wie er mee mag doen met een club.  

 

In de klas hebben de leerlingen een gezamenlijk kunstwerk gemaakt dat past bij de slogan van deze Kinderboekenweek: “Kom erbij!”


22 okt 2018 - Schoolreis
Preview foto Op vrijdag 21 september de groepen 1 t/m 7 op schoolreis gegaan naar Duinrell. De kinderen van groep 1/2a hebben een erg leuke dag gehad, die natuurlijk begon met een gezellig ritje in de bus. De kinderen hebben verschillende attracties bezocht en in de grote speeltuin gespeeld. 

22 okt 2018 - Samen muziek maken
Preview foto Op donderdag 6 september kwamen een juf en meester muziek maken met alle groepen van de school. Met de groepen 1/2 zijn een aantal leuke liedjes gezongen. Hoort u thuis dat er gezongen wordt over een feessie van Miep en Keesie? Dan weet u waar dat vandaan komt.

22 okt 2018 - Thema water
Preview foto Dit schooljaar zijn de kleutergroepen begonnen met het thema water. Tijdens dit thema onderzochten de leerlingen de verschillende eigenschappen van water en de dieren die in het water leven. De leerlingen hebben bijvoorbeeld onderzocht of voorwerpen drijven of zinken, zij hebben samen water gezuiverd en op de tafels grote bellen geblazen.