Groep 1/2A

BERICHTEN

22 okt 2018 - Kinderboekenweek 2018
Preview foto Op woensdag 3 oktober begon de Kinderboekenweek met het thema vriendschap. Tijdens deze week is er extra aandacht besteed aan boeken en verhalen over vriendschap.

 

Groep 4 had lang geoefend op een mooi verhaal, twee leerlingen hebben het aan de klas voorgelezen. Dinsdag 9 oktober heeft groep 1-2a de bibliotheek bezocht. De juf van de bibliotheek heeft een verhaal voorgelezen over vrienden en over wie er mee mag doen met een club.  

 

In de klas hebben de leerlingen een gezamenlijk kunstwerk gemaakt dat past bij de slogan van deze Kinderboekenweek: “Kom erbij!”


22 okt 2018 - Schoolreis
Preview foto Op vrijdag 21 september de groepen 1 t/m 7 op schoolreis gegaan naar Duinrell. De kinderen van groep 1/2a hebben een erg leuke dag gehad, die natuurlijk begon met een gezellig ritje in de bus. De kinderen hebben verschillende attracties bezocht en in de grote speeltuin gespeeld. 

22 okt 2018 - Samen muziek maken
Preview foto Op donderdag 6 september kwamen een juf en meester muziek maken met alle groepen van de school. Met de groepen 1/2 zijn een aantal leuke liedjes gezongen. Hoort u thuis dat er gezongen wordt over een feessie van Miep en Keesie? Dan weet u waar dat vandaan komt.

22 okt 2018 - Thema water
Preview foto Dit schooljaar zijn de kleutergroepen begonnen met het thema water. Tijdens dit thema onderzochten de leerlingen de verschillende eigenschappen van water en de dieren die in het water leven. De leerlingen hebben bijvoorbeeld onderzocht of voorwerpen drijven of zinken, zij hebben samen water gezuiverd en op de tafels grote bellen geblazen.