Nieuws

14 oktober 2020

Boekies: Openmiddag voor andere scholen

Onze school is een van de pilotscholen waar Lexima in augustus is gestart met het programma Boekies. Boekies is dé aanpak waarmee scholen eindelijk echt werk kunnen maken van leesbevordering.


Preview foto

Bij ons op school merken we het verschil in leesgedrag bij onze leerlingen. Wij merken dat Boekies leesplezier en leesmotivatie aanwakkert doordat de aangeboden boeken passen bij de interesses en het leesniveau van de leerling. De collectie telt meer dan 2.000 digitale lees- en informatieboeken en bevat vele leesseries met diverse leesvormen. Zwakke lezers worden ondersteund tijdens het lezen, bijvoorbeeld door flexibiliteit in lettertype en –grootte, een leesliniaal en een voorleesfunctie.

 

Virtuele openmiddag

Ons enthousiasme over Boekies willen wij graag delen. Daarom organiseren we samen met Lexima op woensdag 4 november een virtuele openmiddag waarbij de praktijk centraal staat. Tijdens deze middag vertelt een van onze leerkrachten over de manier waarop wij Boekies inzetten tijdens de leesles. Onze Intern Begeleider legt uit welke krachten de aanpak van Boekies in zich heeft. Bovendien is Lexima deze middag aanwezig om het programma toe te lichten en jullie vragen te beantwoorden.

 

Ik meld me aan voor deze virtuele open middag

 

Datum: woensdag 4 november

Tijdstip: 14.00 – 15.00

Plaats: achter een computer